пʼятниця, 06 січня 2017 15:45

Як долати снігові замети

Як долати снігові замети

У період з 1 січня до 31 жовтня в Україні сталося більш як 122 тис. ДТП. За даними управління безпеки дорожнього руху, в середньому за добу їх трапляється 404. Найчастіше в аварії потрапляють через перевищення швидкості та порушення правил маневрування.

Взимку керувати автомобілем важче, ніж в інші пори року. Як правильно їздити, коли іде сніг і дорога вкрита кучугурами, портал Gazeta.ua запитав у Сергія Гільова, старшого інструктора центру контраварійної підготовки "Альфа-Щит".

"При заметілі зменшують швидкість і вмикають прилади освітлення. Протитуманні фари і ліхтарі потрібно вмикати в зливу, туман або заметіль. Неправильно їздити з ними в сутінках, за хорошої погоди, бо сліплять інших водіїв, особливо тих, хто позаду. Під час хуртовини також вмикають ближнє світло. Якщо ввімкнути дальнє, буде видно сніг, а не дорогу, бо світитиме вперед, а не вниз".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як правильно гальмувати на слизькій дорозі

Сергій Гільов каже, що долати снігові замети простіше в автомобілях з повним приводом.

"Перед тим, як їхати по снігу, краще вийти з машини і ногами перевірити, де він закінчується і на скільки глибокий", - рекомендує експерт.

Щоб долати круті повороти під час ожеледиці, експерти радять гальмувати перед поворотом - і відпускати гальма під час повороту керма. Бо більшість водіїв повертають неправильно, гальмують і крутять кермо одночасно - тоді виникає подвійне навантаження на машину.

Зараз ви читаєте новину «Як долати снігові замети». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути