середа, 04 січня 2017 17:59

Топ-15 фільмів про автомобілі, які варто переглянути на свята
15

Автомобіль стає невід'ємною частиною будь-якого фільму. Gazeta.ua пропонує список фільмів про автомобілі, які можна переглянути в новорічні вихідні.

1."Форсаж"

 

У всіх частинах фільму не було жодного автомобіля, який б не переробляли. Найменше тюнінг торкнувся Mitsubishi Eclipse, Volkswagen Jetta і Dodge Charger. Такі марки та моделі, як Ford Mustang Fastback, Toyota Supra Turbo і Nissan Skyline GT-R невпізнанні. У цілому учасниками фільму є понад 110 автомобілів різних марок і моделей, серед яких Aston Martin, Bugatti Veyron, Maserati Ghibli, Lamborghini Gallardo Superleggera, Ford Mustang, Koenigsegg CCX і багато інших автомобілів, покататися в яких мріє кожен автолюбитель. Це серія фільмів з Він Дизелем, головні козирі - гарні машини, швидкість і операторська робота.

2. "Великі гонки"

 

Класична комедія з Тоні Кертісом і Наталі Вуд. Гонщик Леслі організовує масштабний автопробіг Нью-Йорк - Париж. Головні антигерої і суперники Леслі - смішні і підступні професор Фейт і його помічник Макс. Наталі Вуд виконує роль відважного кореспондента газети, яка робить репортаж про пробіг. Сцена бійки тортами увійшла в історію кінематографа.

3. "Чоловік і жінка"

 

Історія кохання молодої вдови Анни й автогонщика та вдівця Жана-Луї. Класичний фільм про те, що світлі почуття можуть врятувати все. Картина отримала приз Каннського кінофестивалю і два Оскари. 1986 року вийшло продовження - "Чоловік і жінка: 20 років потому".

4. "Таксі"

 

Гонщик вичавлює всі соки не тільки зі свого Peugeot 406, але і з пасажирів, що насмілилися сісти в його машину. Тонкий гумор, гори розбитих жандармських автомобілів і саундтрек змушують дивитися цей фільм.

5. "Перевізник"

 

Водій BMW 735i, роль якого зіграв Джейсон Стейтем, ніколи не порушує трьох правил. Перше правило забороняє порушувати умови угоди, друге - називати імена і третє - розкривати вантаж. Проте він не дотримується своїх принципів.

6. "Викрасти за 60 секунд"

 

Ніхто ще не викрадав стільки гарних авто за такий короткий час. Колись Мемфіс був кращим викрадачем у світі, але дав обіцянку зав'язати з криміналом, змінив місце проживання, знайшов спокійну роботу. Молодший брат Мемфіса, навпаки, продовжив займатися небезпечним ремеслом, взявся за велике замовлення і провалив його. Щоб звільнити брата, Мемфісові доведеться вкрасти 50 розкішних автомобілів за одну ніч.

7. "Голдфінгер"

 

45 років Aston Martin DB5 є незмінним атрибутом фільмів про Джеймса Бонда. У цій стрічці Aston Martin ще не міг похвалитися такими суперздібностями. Безумовно, будь-які технічні прибамбаси грали свою роль, але автомобіль був сильний і сам по собі. Помічниця Бонда Тіллі Мастерсон гине в центральній гонитві, і агент 007 врешті припускається прикрого промаху, відвернувшись на відображення фар власної машини.

8. "Смертельна гонка"

 

Світ пережив сильну економічну кризу, яка спричинила тотальне безробіття. Рівень злочинності різко підскочив, жити стало небезпечно. Тюрми працюють на повному самозабезпеченні. В одній з них завідує директор Хеннесі, який влаштовує серед ув'язнених гонки. Переможець отримує найдорожче - свободу. В одній з них гине зірка - гонщик на прізвисько Франкенштейн. Хеннесі розуміє, що смерть може сильно вплинути на його доходи, тому вирішує піти на обман.

9. "Ріккі Боббі: король дороги"

 

Ріккі Боббі з дитинства приваблює швидкість. Він брав участь у всіх світових гонках і прагнув перемагати за будь-яку ціну, за що був визнаний національним героєм. Його напарник і товариш Кел Нотон - теж гонщик. Друзі завжди посідали перші місця, за що отримали прізвиська Грім і Блискавка. Але одного разу двом зіркам кинув виклик молодий і дуже перспективний пілот "Формули-1" Жан Жирар.

10. "Історія іграшок"

 

Це не гонитва в традиційному розумінні, адже в ній беруть участь іграшковий паровозик, меблі в їдальні та іграшковий пінгвін, а не машини. Із цікавих сцен у двох частинах "Історії іграшок" захоплює заключний момент першої частини: ніхто не міг би допомогти підкорювачам космосу і ковбоям врятуватися від злого бультер'єра краще, ніж радіокерована іграшкова машина. Коли сідають батарейки, прикріплена до спини одного з героїв ракета виявляється як ніколи до речі.

11. "Шпигун, який мене любив"

 

Спробувати пірнути в автомобілі в океан - не найкраща з ідей, але для Джеймса Бонда це раз плюнути. Його Lotus Esprit трансформується в підводний човен.

12. "Гран Торіно"

 

У фільмі самотній Уолт любить свою машину понад усе на світі, а ще він любить, щоб у всьому був порядок. У бандитському районі він стає героєм для місцевих жителів. Однак бандити не вгамовується і мстять старому, а один із підлітків викрадає його улюбленця - Ford Gran Torino 1972 року випуску.

13. "Назад у майбутнє"

 

Головним героєм є підліток на ім'я Марті МакФлай. Сім'я Марті нещаслива, довгий час його батьки сваряться між собою. Марті обтяжує сім'я, тому весь вільний час він проводить із друзями. Підліток Марті за допомогою машини часу, створеної його другом - професором доком Брауном, потрапляє з 1980-х у далекі 1950-і. Там він зустрічає своїх майбутніх батьків, ще підлітків, і намагається усунути їхні помилки.

14. "Гонка"

 

Золотий час "Формули-1": гоночні авто, брутальні треки, сексуальні шанувальниці, літри шампанського на фініші для переможця. Два суперника в історії гонок - плейбой-англієць Джеймс Хант і перфекціоніст-австрієць Нікі Лауда - доводять себе до межі фізичної та психологічної витривалості заради тріумфу на трасі. Для них немає легких шляхів до перемоги і права на помилку. Єдиний промах гонщикам може коштувати кар'єри і навіть життя.

15. "Крутий віраж"

 

Фільм про викрадачів автомобілів, створений 2008 року американським режисером Расселом Малкей. Усі події відбуваються в Лос-Анджелесі, за сценарієм головний герой із друзями викрадає партію крутих першокласних автомобілів, про що дізнається банда їхніх конкурентів, яка намагається зробити все можливе, щоб порушити плани головного героя.

Зараз ви читаєте новину «Топ-15 фільмів про автомобілі, які варто переглянути на свята». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути