Ексклюзиви
четвер, 08 січня 2015 10:56

Собаки допомагають дітям-аутистам адаптуватися у суспільстві

Автор: lady.ru
 

Домашні тварини можуть допомогти дітям-аутистам краще адаптуватися в соціальному середовищі і спілкуватися з оточуючими, впевнені фахівці. Домашня тварина - найкращий помічник у лікуванні дітей, що страждають на аутизм.

Діти краще подружаться з собаками. Вчені запевняють, що діти-аутисти, у кого є домашній вихованець собака, мають більше соціальних навичок. Будь-які тварини в будинку допоможуть дітям-аутистам швидше йти на контакт з оточуючими.

Такі соціальні навички дітям-аутистам важко освоїти, а домашні тварини надають їм впевненості в собі. Тварина дитини-аутиста як би допомагає знайти тему для розмови, запитавши таку дитину про його домашню тваринку, людина скоріше всього отримає відповідь. Вчені відзначили, що чим довше в сім'ях з дітьми-аутистами проживає собака, тим більш розвинені комунікативні навички у дитини. Також в якості одного для дитини-аутиста підійде кішка або кролик. Фахівцями були вивчені 70 сімей з дітьми-аутистами віком 8-18 років. У кожній родині проживала домашня тварина: у 70% сімей жили собаки, у 50% - кішки, також в інших сім'ях були кролики, риби, птиці і навіть павук.

Зараз ви читаєте новину «Собаки допомагають дітям-аутистам адаптуватися у суспільстві». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути