пʼятниця, 27 вересня 2013 12:33

Киянин тримає вдома 20 змій
11

Фото: Фото надані Дмитром Матвійчуком

"Якби сусідка взнала, скільки змій живе у неї за стіною, вона б перестала зі мною спілкуватися і точно здала б участковому", - говорить киянин Дмитро Матвійчук. У своїй 3-кімнатній квартирі на столичних Нивках він тримає 20 змій.

"Першу змію приніс в квартиру сім років тому. Друг подарував на 35-річчя. Дружина плазунами дуже гидує. Сказала вибирати: або вона, або змія. Я вибрав змію. Жінка на два тижні переїхала до матері, а потім повернулася назад. До мого захоплення з часом звикла. Тримаю змій в одній кімнаті. У Таніну спальню їх не ношу, бо крику буде багато. Бережу свої та її нерви", - розказує Матвійчук.

Тримає у тераріумах під підігрівом шість королівських змій, сім пітонів і сім видів отруйних змій.

"Мої змії миролюбиві, - запевняє Дмитро Іванович. – Якщо до них не підходити знервованим і розлюченим, ніколи не зачеплять. Відповідають агресією на агресію. Звикли до всіх моїх друзів. Чужих до них в кімнату не пускаю, бо почнуть лякатися і панікувати, можуть втратити апетит".

Каже, біля змій не можна робити різких рухів. Щоб захиститися, тварина може напасти.

"Мене раніше кусали часто. Королівські змії неотруйні, швидко звикають до рук, виростають до 1,5 метра завдовжки, - розказує Дмитро Іванович. - Але тримати дві такі змії в одному тераріумі небезпечно, бо можуть поїсти одна одну. Навіть під час спарювання їх не рекомендують тримати в одному тераріумі довго. Пітони мене кусали кілька разів. Укуси неболючі, але рани гояться довго".

Матвійчук годує змій та пітонів гризунами.

"Щоб змія була сита, достатньо однієї миші чи пацюка на тиждень, - говорить змієвод. – Пацюків купую на пташиному ринку по 10 гривень. Як постійному клієнту мені там часто роблять знижки. Доглядати за плазунами допомагають син Максим і донька Анастасія. Вони чистять тераріуми, коли я буваю у відрядженнях. Вже два роки торгую зміями. Часто з дітьми беру участь у виставках-ярмарках. Королівська змія коштує 1-1,5 долара за сантиметр довжини її тіла. Отруйні змії коштують дорожче. До того ж догляд за ними вимагає більших витрат".

Зараз ви читаєте новину «Киянин тримає вдома 20 змій ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути