понеділок, 20 травня 2013 14:22

З Мексики привозять на подарунки скелети і черепи
12

Фото: Фото Олександра Гаврилюка

"Мабуть ніде так позитивно не ставляться до смерті, як у Мексиці, - каже лучанин Олександр Гаврилюк. Перед Великоднем повернувся із мексиканської столиці Мехіко. – Мексиканці від старого до малого носять амулети з черепами".

За словами Олександра, мексиканці часто навідуються на Ринок чаклунів на околиці Мехіко.

"Там можна купити усе для ритуальних обрядів – череп козла, сушену жабу, зуб крокодила і шкіру змії. У День мертвих тут не можна пройти. Усі купують статуї смерті і черепи. Вважають, це захистить їхні оселі від смерті. Думають, що довше житимуть, якщо будуть підсміюватися над смертю. Усі туристи заїжджають на ринок, аби купити на подарунки скелети і черепи. Ними прикрашені всі сувеніри у Мексиці".

Мандрівник згадує свою першу поїздку у мексиканському метро. За $ 1 можна здійснити чотири поїздки у підземці.

"Окрім звичайних назв зупинок, усі вони прикрашені картинками, аби місцевим було легше орієнтуватися. У Мехіко живе багато туристів, які не вміють читати. Картинки допомагають їм орієнтуватися під час пересування по місту. У Мехіко важко буде тим, хто зовсім не знає іспанською мови. Англійську там майже ніхто не розуміє", - говорить Гаврилюк.

У Мехіко живе майже 20 мільйонів людей. За площею місто удвічі більше за Київ.

"У більшості мандрівників відпочинок в Мексиці часто асоціюється з текілою, кактусами і капелюхом сомбреро, але, крім цього, у Мексиці є багато цікавих місць і людей. Чого тільки вартує мексиканська корида, яку іспанські завойовники завезли у Мексику. Її проводять з листопада по квітень у найбільших містах країни".

Радить не знімати номери у дорогих готелях, а користуватися дешевими хостелами.

"Ніч у хостелі обійдеться у 10 доларів. У кімнаті буде інтернет і кабельне телебачення. Вранці за ці гроші вас ще нагодують смачним сніданком".

Рекомендує туристам відвідати Острів ляльок.

"Це видовище не для вразливих, - говорить Олександр. – Увесь острів завішаний ляльками та старими іграшками. За легендою, 50 років тому біля цього острова потонула мала дівчинка. Один мексиканець почав приносити на острів ляльки для неї. Його традицію і до нині продовжують деякі мексиканці".

Зараз ви читаєте новину «З Мексики привозять на подарунки скелети і черепи ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 2164
Голосування Де ви плануєте провести новорічні свята?
  • У Карпатах
  • На гірськолижному курорті у Європі
  • Поїду в теплі краї
  • Удома
  • Я працюватиму на Новий рік
  • Інша відповідь (у коментарях)
Переглянути