четвер, 21 серпня 2014 22:45

"Зоря" і "Фейєнорд" обмінялися голами

"Зоря" і "Фейєнорд" обмінялися голами
Максим Білий brehalovka.net

Сьогодні луганська "Зоря" зіграла внічию з "Фейєнордом" з Роттердама з рахунком 1:1 у першому матчі плей-офф Ліги Європи. Поєдинок пройшов на стадіоні "Динамо" імені Валерія Лобановського у Києві. 16-тисячна арена була заповнена менше, ніж на половину.

Нагадаємо, вчора свою зустріч у рамках Ліги Європи у столиці провів дніпропетровський "Дніпро" проти хорватського "Хайдука" з Артемом Мілевським у складі. Рахунок - 2:1 на користь господарів.

Цікаво, що подивитися на "Зорю" прийшли дніпряни Володимир Єзерський, який зараз працює помічником Мирона Богдановича, та спортивний директор команди Андрій Русол. Також на трибунах сиділи ледь не пів-команди "Дніпра", зокрема Роман Зозуля та Руслан Ротань. 

Ультрас "Зорі" вшанували пам'ять фаната команди Олега Аксьонова, який вчора трагічно загинув у боях за місто Іловайськ. Аксьон був бійцем батальону "Азов". Хлопець отримав вогнепальне поранення в око і помер по дорозі з поля бою. Ультрас вивісили банер присвячений Олегу. Також на секторі були синьо-жовтий та червоно-чорний стяги. 

***

У першому таймі команди обмінялися голами. "Зоря" і не думала відсиджуватися у захисті. Господарі володіли ініціативою і регулярно турбували воротаря "Фейєнорда". На 26-й хвилині Максим Білий відкрив рахунок у зустрічі. "Зоря" отримала право на штрафний в 25-ти метрах від воріт. Дмитро Хомченовський викотив м'яч під удар Білому. Макс не схибив. М'яч влетів у ближній нижній кут.

На 38-й хвилині гол у свої ворота отримав Микита Шевченко. Уілкшир прострілив з правого флангу, а те Вреде пробив воротаря "Зорі" з близької відстані. Це 1:1.

***

У другому таймі "Зоря" продовжила набіги на ворота суперника. На 60-й хвилині Мюлдер врятував свою команду після удару Малиновського зі штрафного. За хвилину вже Будковський турбував голкіпера "Фейенорда", але влучив просто у суперника. Караваєву не дали зіграти на добиванні. 

Хомченовський на 67-й хвилині на зміг переграти Мюлдера. "Треба було на замасі прибрати голкіпера і пробити у порожні ворота" - дав підказку Дмитру емоційний вболівальник з трибуни. На стадіоні "Динамо" кожен може відчути себе тренером.

На 83-й хвилині захисники "Зорі" не дали "Фейєнорду" вийти на побачення з власним голкіпером. Кінцівку матчу господарі провели в атаках на ворота Мюлдера. А як інакше, коли фанати гонять команду вперед. 

***

Фінальний свисток зафіксував нічию у матчі 1:1. Фанати привітали луганчан вигуками "Молодці!". Футболісти у свою чергу всією командою пішли дякувати ультрас за підтримку. Матч-відповідь пройде наступного четверга у Роттердамі. 

Сьогодні свій матч у Лізі Європи також зіграв харківський "Металіст". Команда Ігора Рахаєва зіграла по нулях з польським "Рухом". 

Зоря Україна - Фейєнорд Голландія 1:1 (1:1, 0:0)

Голи: 1: 0 - 27 Білий, 1: 1 - 38 те Вреде.

Зоря - Шевченко, Білий, Ігнятієвіч, Малишев (Грицай, 46), Караваєв, Хомченовський, Чайковський, Сегбефія (Малиновський, 56), Каменюка, Писко, Будковський.

Фейеноорд - Мюлдер, Конголо, ван Бек, Матайсен, Уілкшир (Карсдорп, 82), Тріндаде де Вільєна, Класі (Вормер, 72), Боетіюс (Басаджікоглу, 62), Іммерс, Схакен, те Вреде.

Попередження: Чайковський (21), Боетіюс (29), Конголо (55), Будковський (86).

Зараз ви читаєте новину «"Зоря" і "Фейєнорд" обмінялися голами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути