четвер, 25 квітня 2024 15:27

Міністр МЗС Польщі порівняв потужність НАТО і Росії

Міністр МЗС Польщі порівняв потужність НАТО і Росії
У Роcії набагато менше сил, ніж у НАТО. Фото: nato.int

НАТО має втричі більше військового персоналу, втричі більше авіаційних ресурсів і вчетверо більше кораблів, ніж Росія.

Тому якщо РФ нападе на будь-якого члена НАТО, то це неминуче призведе до її поразки, сказав міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський у Сеймі, передає RMF FM.

"Росія після першої хвилі мобілізації мала трохи більше 1 мільйона 300 тисяч військовослужбовців. Військовий персонал НАТО - без додаткової мобілізації - понад три з половиною мільйони осіб, що майже втричі більше" - наголосив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У німецькій розвідці попередили про можливість війни НАТО з Росією

Номінальний валовий внутрішній продукт країн НАТО та ЄС становить понад $45 трлн. Сукупний ВВП Росії та Білорусі становить $2,2 трлн. Це у 20 разів менше.

"2022 року п'ятнадцять країн НАТО, які найактивніше підтримують Україну, витратили на оборону понад 1,17 трильйонів доларів, а Росія - лише 86,4 мільярди доларів, тобто майже в 14 разів менше", - підсумував Сікорський.

У Міноборони Литви прокоментували публікацію таблоїду Bild про підготовку НАТО до війни з Росією. Доки в Україні тривають інтенсивні бої, країна-агресорка не має ресурсів на відкриття другого фронту, заявили там.

Таблоїд Bild нещодавно написав про нібито таємний документ міністерства оборони ФРН, у якому міститься припущення про ескалацію між НАТО і РФ у лютому цього року і зіткнення у 2025 році з російськими військами у районі країн Балтії. Bild написав, що цей сценарій є легендою навчань НАТО.

Тим часом Естонія підготувала план військової стратегії для країн Заходу, щоб допомогти Україні виграти війну за три роки. Головною умовою є консолідація усіх країн.

Зараз ви читаєте новину «Міністр МЗС Польщі порівняв потужність НАТО і Росії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути