субота, 16 червня 2012 02:01

Росіяни: воїн на прапорі це не Пожарський

Росіяни: воїн на прапорі це не Пожарський
Це Ілля Муромець Фото: Reuters

Всеросійська асоціація уболівальників (ВАУ) заперечила думку про те, що на прапорі, котрий розгорнули російські уболівальники під час матчу Польща-Росія у вівторок на варшавському стадіоні, зображено князя Дмитра Пожарського, очільника опору проти польської інтервенції в Росії у 1612 році.

Про те, що на цьому прапорі зображено Пожарського, поінформували польські газети. Якби це підтвердилось, то справа набрала б політичного характеру, а це означало б порушення правил УЄФА.

Голова ВАУ Олександр Шпригін запевняє, що на ній зображено постать з більш раннього періоду. Це Ілля Муромець, прославлений герой російських казок, канонізований Російською православною церквою лицар, котрий служив київському князю Володимиру. А Володимир правив з 980 по 1015 рік.

Шпригін запевняє, що стяг був готовий ще на матч з чехами, але ВАВ не завершила певні формальності, щоб можна було його винести на стадіон.

"Ми розкрили її у вівторок, бо отримали на це згоду від УЄФА. Який би був сенс демонструвати Пожарського під час матчу з чехами? Якщо чийсь запальний мозок побачив у образі російського лицаря Пожарського, то чому це повинна бути наша проблема?"

Проте історик Іван Бєлоконь зауважив, що "якби хтось хотів познущатись над поляками, то зобразив би на прапорі царицю Катерину ІІ, котра разом з німцями та австрійцями в кінці XVIII століття покінчила з польською державністю. Більш усього, що людина котра на прапорі побачила Пожарського, знає історію частково."

Зараз ви читаєте новину «Росіяни: воїн на прапорі це не Пожарський». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути