пʼятниця, 15 червня 2012 15:04

Польська влада вимагає суворішого покарання для учасників бійок у день матчу Польща-Росія

Польська влада вимагає суворішого покарання для учасників бійок у день матчу Польща-Росія
Радослав Сікорський. Фото: bi.gazeta.pl

Хуліганські дії уболівальників треба карати максимально суворо. Про це заявив журналістам міністр закордонних справ Радослав Сікорський.

"Я хотів би ще раз звернутися до польського судочинства, щоб вболівальницький бандитизм трактувати відповідно і суворо. Не потрібно змінювати закон, я маю прохання до прокуратури і судів: суворо карайте такого типу злочини", – закликав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Польщі готуються до матчу Греція-Росія. Росіян буде ще більше

У свою чергу прем'єр-міністр Дональд Туск відмовився коментувати вироки хуліганам, які брали участь у бійках у день матчу Польща-Росія: "Рішення суддів я не коментую".

У четвер ввечері про більш суворе покарання вболівальників-хуліганів також висловився президент Польщі Броніслав Коморовський.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Після бійок у Варшаві росіяни бояться показувати, що вони росіяни

"Перед матчем Польща-Росія під час урочистої ходи до Національного стадіону група польських та російських псевдо-вболівальників спровокували сутички. Проте поліція їх зупинила. Все закінчилось бійками, жбурлянням каміння, пляшок, підпаленням петард і подібним. Кільканадцять осіб отримали поранення. Напередодні матчу, під час та після нього загалом затримано 184 особи: 156 поляків, 25 росіян, іспанця, угорця та алжирця. Серед них також були і неповнолітні - їхні справи будуть розглядати суди для неповнолітніх. Справи хуліганів розглядають два суди: Варшава-Середмістя та Варшава-Прага. Перший з них розглядає близько 90 справ, другий – 4, що стосується 15 осіб. Хулігани відповідають за нелегальне зібрання, участь в бійках, нищення майна, за порушення недоторканості та образи співробітників поліції", - розповів глава польської держави.

Зараз ви читаєте новину «Польська влада вимагає суворішого покарання для учасників бійок у день матчу Польща-Росія». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути