середа, 13 червня 2012 00:53

"This is Russia": російські вболівальники показали на матчі в Польщі провокаційний прапор

Під час звучання російського гімну вболівальники з Росії розкрили великий провокаційний прапор, котрий накрив значну частину трибуни. На ньому зображено героя, що боровся з польсько-литовськими військами у XVII.

На першому плані зображено грізну постать з мечем у руці. Малюнок підписано так: "This is Russia".

Автор: Фото: REUTERS
 

На прапорі зображено Дмитра Пожарського, очільника народного повстання, котре витіснило польсько-литовське військо з російської території ще у XVI. Його постать стала одним із символів Росії.

Розміщення прапорів, на котрих зображення не стосується матчів, а зачіпає політичні питання, забороняється. Ймовірно УЄФА застосує дисциплінарне покарання по відношенню до Росії.

Це вже не перший "вибрик" з боку російських фанів під час проведення Євро 2012. У п'ятницю, на матчі з чехами у Вроцлаві, на трибунах з'явились націоналістичні транспаранти, а під час зустрічі найбільш агресивні уболівальники кидали петарди. За це УЄФА може покарати російську сторону. Після того декільканадцять з них атакували стюартів, завдавши шкоди чотирьом з них.

У неділю поліція Польщі наважилась опублікувати фото 6 найбільш агресивних уболівальників російської збірної; одного з них запідозрено в підпаленні феєрверків.

Зараз ви читаєте новину «"This is Russia": російські вболівальники показали на матчі в Польщі провокаційний прапор». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

39

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути