четвер, 26 лютого 2015 15:05

"Якщо ми вилетимо, то станемо першими фанатами "Динамо" у Лізі Європи" - президент "Генгама"

"Якщо ми вилетимо, то станемо першими фанатами "Динамо" у Лізі Європи" - президент "Генгама"
Бертран Депла был в Киеве на матче Евро-2012 Gazeta.ua

Президент французького "Генгама" Бертран Депла відвідав тренування команди на "Олімпійському" напередодні матчу-відповіді 1/16 фіналу Ліги Європи.

У Франції київське "Динамо" у меншості поступилося господарям 1:2. Арбітр матчу Славко Вінчич ще у першому таймі вилучив Андрія Ярмоленка та Юнеса Беланда. Французи не дуже охоче згадують суддівство у Генгамі.

"Ми приїхали сюди грати у футбол, - каже Депла. - У полі працює арбітр. Ми приймаємо і довіряємо його рішенням. Це все, що я хотів сказати з цього приводу".

Наставник команди Жослен Гурвеннек та гравці на передматчевій прес-конференції виглядали дуже зосередженими. Наскільки для вас важлива Ліга Європи?

"Безперечно, нам цікаво виступати у такому турнірі. Ліга Європи важлива для нас, але не настільки як чемпіонат Франції.

Ми щасливі, що змогли вийти у плей-офф. Нам випала одна з кращих команд Європи. У Франції дуже добре знають київське "Динамо". Це неймовірний клуб з прекрасним стадіоном. Ми сподіваємося зіграти чудовий матч. Якщо пройдемо далі, то це буде дуже добре".

Тобто, виліт з Ліги Європи не стане трагедію для "Генгема"?

"Так. Ми не "ПСЖ", "Монако" чи "Ліон". Ми всього лише "Генгам". Виступ в Європі — це фантастична пригода для нас. Вихід в 1/8 фіналу — це дуже-дуже хороша річ, але якщо ми вилетимо, то станемо першими фанатами "Динамо" у Лізі Європи".

Ви згадали ПСЖ та "Монако". "Генгам" переміг ці дві команди. За рахунок чого вам це вдалося?

"Генгам" - єдиний представник Франції у Лізі Європи. Ми дуже цим пишаємося. На нашому стадіоні "Стад дю Рудуру" завжди чудова атмосфера. Це допомогло нам перемогти "ПСЖ" та "Монако". Ми показали, що можемо добре грати проти сильних команд і здобувати перемоги. Сподіваюсь у Києві це нам також вдасться".

"Генгам" називають домашньою командою. Переповнений "Олімпійський" тиснутиме на ваших гравців?

"Справді, нам комфортніше грати в себе вдома. На "Стад дю Рудуру" у нас є додатковий гравець — наші фанати. Тому на рідній арені ми граємо 12 проти 11. Інколи проти 9 (натяк на "Динамо").

Дуже шкода, що у Києві команда залишиться без підтримки. Ми сказали нашим вболівальникам, що поїздка в Україну — це не найкраща ідея. Можливо, ми вчинили помилку".

Чому ви рекомендували вболівальникам "Генгема" не їхати до Києва?

"Ми звернулися до різних міністерств Франції і нас попередили про можливі ризики. Коли "Сент-Етьєн" грав у Києві, то постраждали французькі вболівальники. Я не знаю, хто став причиною сутички — французи чи українці. Мені все одно. Я просто хочу захистити своїх фанатів.

Я вчора прилетів до Києва і мене тут дуже гостинно зустріли. Мабуть, не варто нам було застерігати вболівальників від поїздки. Я думаю, фанатів "Генгама" дуже тепло прийняли б тут. Але таким було наше рішення".

Скільки вболівальників могло б приїхати підтримати "Генгем"?

"Близько двох тисяч. Я не жартую. Так, Генгам — це село, в якому проживає близько семи тисяч людей. Але наші фанати справді неймовірні. Шкода, що їх не буде на матчі.

Я був в Україні під час Євро-2012. Приїжджав до Києва на матч Франції проти Швеції. Мене тут дуже добре прийняли. Мені дуже подобаються українці, але я змушений підчинятися рекомендаціям французького уряду. Якщо вони кажуть, що фанатам не варто їхати в Україну, то я повинен їх слухати. Я хочу через вас передати всім українцям, що ми їх любимо і поважаємо", - сказав Депла.

Додамо, що матч "Динамо" - "Генгам" розпочнеться о 20:00. Наш сайт вестиме текстову онлайн-трансляцію зустрічі.

Зараз ви читаєте новину «"Якщо ми вилетимо, то станемо першими фанатами "Динамо" у Лізі Європи" - президент "Генгама"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути