Ексклюзиви
понеділок, 05 вересня 2011 21:04

Влада не хоче, щоб наметове містечко розросталося - Чемерис

Влада не хоче, щоб наметове містечко розросталося - Чемерис

Українська влада боїться розширення наметового містечка та соціальної опозиції. Саме це стало причиною знесення наметів КУПРу. Так вважає співкоординатор акції протесту "Україна без Кучми" Володимир Чемерис.

"Де-факто, намети досі стоять біля Печерського суду. Просто влада не хоче, щоб наметове містечко розросталося. Це знесення є абсолютно незаконним, тому що намети не є малими архітектурними формами, що ще раніше підтверджувалося цілою низкою судів. Але влада зносить саме ті намети, які знаходяться потойбіч Хрещатика. Очевидно, вирішили, що намети біля самого суду нікому не загрожують, тож хай стоять як свідчення того, що в країні є демократія.

Сергій Мельниченко та інші активісти КУПРу досить грамотні у правових питаннях і я очікую, що вони подаватимуть до суду. Але це дуже малоперспективно. З одного боку апеляцію можуть розглядати кілька місяців. З іншого - зараз адміністративні суди Києва виносять геть усі рішення щодо протестів винятково на користь влади", - сказав Чемерис.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Мельниченко поїхав з Хрещатику, бо його наказали затримати

Також він вважає, що наврядчи хтось "розумний у владі дав вказівку все це зносити".

"Так само як і провокувати безлад на марші 24 серпня. Бо це не на користь владі. Лише дозволяє піаритися опозиційним силам. Влада не має стратегії. І зараз, і тоді, коли садили Тимошенко. Планів не було, вони з'являлись по ходу", - зауважив він.

На його думку, обмеження свободи зібрань — це мінус українській владі, як в очах самих українців, так і міжнародних інституцій. Разом з тим, і опозиція просто не здатна вивести людей на вулиці.

"Вона не має своєї програми — і люди чудово розуміють, що всі ці опозиціонери теж уже були при владі і нічого не зробили. Це видно з кількості людей, їх дуже мало. Попри те, я впевнений, що соціальні протести виникнуть. Зараз буде проголосована пенсійна реформа, згодом — трудовий та житловий кодекси. І протести будуть надзвичайно потужні, але вже без лідерів опозиції. Думаю, їх можна очікувати вже наприкінці вересня.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Регіонали" переступали через "антипенсійників" на асфальті

Українці винесли дуже правильний урок з подій 2004 року. Вони більше не хочуть царя. Люди зрозуміли, що допомогти собі вони можуть тільки самі. І якраз соціальні протести від 2010 року відбуваються саме з ініціативи людей і без опозиційних лідерів. Люди самі вийдуть, без якихось вождів, царів тощо. Тоді й відбудеться революція, яка вже буде полягати зовсім не в тому, щоб одного царя замінити на іншого".

Зараз ви читаєте новину «Влада не хоче, щоб наметове містечко розросталося - Чемерис». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути