понеділок, 05 вересня 2011 19:18

Громадські організації продовжуватимуть встановлювати намети на Хрещатику

Громадські організації продовжуватимуть встановлювати намети на Хрещатику

Заявка на встановлення наметів на Хрещатику у громадських організацій була з 7 серпня. Про це у коментарі кореспонденту Gazeta.ua сказав голова правління КУПРу Сергій Мельниченко.

"Від нашої організації на Хрещатик прийшли близько 50 людей. Але загалом там були представники десяти громадських організацій. Суд дозволив нам встановлювати намети на Хрещатику. Оскільки сторона біля Печерського суду зайнята прихильниками Тимошенко та Олегом Калашниковим, ми хотіли встановити їх на протилежному боці.

О 16.20 встигли розгорнути 5 наметів, та представники "Батьківщини" поставили один інформаційний намет. Після того до мене підійшов працівник міліції й сказав, що маю 10 хвилин, аби забратися звідси. Я спитав на якій підставі, адже маю дозвіл. Він сказав: "Безпідставно. Я тебе попередив". Не пройшло й 5 хвилин як з усіх дворів налетіла міліція. Не розумію, навіщо вони діяли так!", - розповів він.

За його словами, події на 24 серпня були не настільки грубими, як сьогодні.

"Тоді був дєтскій лєпєт, - зазначив він. - А сьогодні трощили по-справжньому. Люди розгубилися, коли опинилися у колі такої кількості міліції. Міліція була налаштована категорично, не дали нам жодного шансу встановити намети чи винести їх з Хрещатика", - зауважив Мельниченко.

Він говорить, що не вважає свої дії провокаціями на бійку, а також заявляє, що не збирався агітувати за когось з політиків.

"Ми не збиралися стояти за когось - Тимошенко чи Луценка. Ми абстрагувалися від політики. Хотіли протестувати проти встановлення тоталітаризму. Будемо продовжувати це робити. Ще маємо сім наметів, окрім поламаних. Можливо, зможемо поставити їх трохи пізніше".

Зараз ви читаєте новину «Громадські організації продовжуватимуть встановлювати намети на Хрещатику». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути