понеділок, 05 вересня 2011 18:41

"Людей топтали, працівники міліції буквально йшли по ним" - нардеп про бійку на Хрещатику

"Людей топтали, працівники міліції буквально йшли по ним" - нардеп про бійку на Хрещатику

У Шевченківському РВВС зараз допитують сімох активістів, затриманих під час бійки із "Беркутом" на Хрещатику. Про це у коментарі кореспонденту Gazeta.ua сказав "бютівець" Юрій Одарченко, який зараз перебуває у цьому РВВС.

Він зазначив, що потрапив туди після півгодинного скандалу.

"Нас з колегою Олександром Сочкою не пускали, хоча ми пред'явили посвідчення народного депутата й маємо право безперешкодно заходити до будь-якої установи. Людей питають про обставини бійки. Мені не зрозуміло, у чому провина цих людей, бо громадські організації згідно закону повідомили КМДА про акцію й про те, що вони планують встановити намети.

Заборони суду на це не було. Але коли близько 16.00 вони почали ставити намети, приїхали автобуси з міліцією. Виставили автобуси на Хрещатику так, що закрили тротуар з наметами від очей людей. Потім буквально змели людей та намети", - розповів Одарченко.

Нардеп стверджує, що міліція діяла без сантиментів до активістів.

"Я у наметовому містечку вже два місяці, але за цей час не бачив таких брутальних дій міліції. Людей топтали, працівники міліції буквально йшли по ним", - додав Одарченко.

Нагадаємо, сьогодні увечері на Хрещатику три взводи "Беркуту" розгромили намети, встановлені киянами на знак протесту проти поширення політичних репресій і посилення авторитаризму в Україні. Десяток наметів, встановлених ВГО "Коаліція учасників Помаранчевої революції", іншими громадськими організаціями, що підтримують вимоги КУПР, пересічними громадянами, які дотримуються ідей демократії і справедливості, простояли не більше 5 хвилин.

Зараз ви читаєте новину «"Людей топтали, працівники міліції буквально йшли по ним" - нардеп про бійку на Хрещатику». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

48

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути