вівторок, 19 лютого 2013 17:33

Від перевиборів найбільше може втратити "Батьківщина" - політолог

Від перевиборів найбільше може втратити "Батьківщина" - політолог
Вадим Карасьов. Фото: file.liga.net

Через перевибори до Верховної Ради влада може вирішити питання із "Батьківщиною", яка можна значно втратити електоральну підтримку.

Про це на прес-конференції у Києві сказав політолог Вадим Карасьов.

"Хоча опозиція хвацько заявляє про те, що вони готові йти на перевибори і буцімто вони навіть готові до перевиборів президента, але ми маємо розуміти, що є гра на публіку, а є реальний стратегічний інтерес", - наголоси він

Експерт переконаний, що якщо парламентська криза таки призведе до перевиборів навіть за нинішньою змішаною системою, то у першу чергу від цього постраждає "Батьківщина".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Влада та опозиція не бажає дострокових виборів - Черненко

"Хто може виграти навіть від перевиборів за нинішньою виборчою системою, не кажучи вже про мажоритарною? Це буде, перш за все, "Свобода", яка зараз на драйві. Можливо трохи підсилить свій результат Кличко, бо вони ("ударівці") зараз є "фронтменами" опозиції. Але у "Батьківщини" будуть проблеми", - пояснив експерт.

На його переконання, перевибори — це взагалі непоганий шанс для влади вирішити питання із "Батьківщиною", оскільки "ці вибори нічого не вирішили".

"Влада думала, що на цих виборах "Батьківщина" отримає значно менше і ці голоси (які отримала "Батьківщина" - ред.) візьме УДАР. Вийшло не так. "Батьківщина" залишилася першою опозиційною силою за електоральною арифметикою. Тому сьогодні це питання можна вирішити іншим шляхом (через перевибори)", - пояснив Карасьов.

 

Зараз ви читаєте новину «Від перевиборів найбільше може втратити "Батьківщина" - політолог». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути