вівторок, 19 лютого 2013 14:56

Влада та опозиція не бажає дострокових виборів - Черненко

Влада та опозиція не бажає дострокових виборів - Черненко
На думку Черненка, щоб провести дострокові вибори потрібно змінити систему та призначити дату. Фото: obozrevatel.com

Дострокові вибори навряд чи відбудуться, адже у Верховній Раді ніхто їх не бажає. Розмови про дострокові вибори є, бо політичні сили не хочуть здаватися і йти на поступки.

Про це під час прес-конференції розповів голова комітету виборців України Олександр Черненко.

"Дострокові вибори відбудуться, якщо буде політична воля, в першу чергу, влади. Сьогодні ж достроковими виборами лякають один одного. Поки що - це лише розмови. Насправді не ті, ні інші цих виборів не хочуть. Є бажання не здаватися, бути слабшим і йти на поступки", - розповів Черненко.

Він зазначив, щоб провести дострокові вибори потрібно змінити систему та призначити дату.

"Ймовірність проведення таких виборів я оцінюю у 80% - що не відбудуться, у 20% - можуть бути. Про дострокові вибори президента можна заявляти скільки завгодно. Зміна виборчої системи може бути лише у більшості. Змінити закон про вибори означає розблокувати Верховну Раду. На зміну виборчої системи не підуть комуністи. А мажоритарники, "тушки", або навіть ті, які є у Партії регіонів, не готові знову витрачати мільйони", - зауважив експерт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кошулинський вважає блефом розмови "регіоналів" про дострокові вибори

За словами Черненка, перевибори можуть бути вигідні Партії регіонів. І додав, опозиція заявляє, що готова до повної мажоритарки і впевнена, що її виграє.

"Я б не був таким оптимістом. Тільки у Донецькій області 28 округів. Якщо чиста мажоритарка, то їх стає вдвічі більше. Це 1/5 парламенту є лише Донецька область. Ясно, що по чистій мажоритарці "Регіони" не набирають 300 голосів. По мажоритарці не вірю у великий успіх "Свободи". Думаю, вони візьмуть 20-25 округів - це менше, ніж вони мають сьогодні. Мажоритарка може звести з політичної карти УДАР, може помножити на нуль Комуністичну партію. Опозиція буде в меншості, але це буде така меншість, як сьогодні, яка не буде більшості давати жити", - підкреслив голова КВУ.

Нагадаємо, фракція "Батьківщина" ініціює дострокове обрання Верховної Ради та президента. Крім того, у Партії регіонів почали підготовку до позачергових парламентських виборів і планують провести їх на мажоритарній основі.

Зараз ви читаєте новину «Влада та опозиція не бажає дострокових виборів - Черненко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути