Ексклюзиви
понеділок, 18 лютого 2013 19:56

"Перевибори — це швидше риторика" - політолог

"Перевибори — це швидше риторика" - політолог
Олександр Палій. Фото: podrobnosti.ua

Парламентська криза має врешті завершитися компромісом між владою та опозицією.

Про це у коментарі Gazeta.ua сказав політолог Олександр Палій.

Коментуючи заяви представників опозиції щодо можливих позачергових парламентських виборів, він зауважив, що це буде не вигідно жодній з сторін.

"Перевибори — це швидше риторика. Їх оголосити може тільки влада, а для неї це не вигідно", - пояснив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Дострокових парламентських виборів виключно за "мажоритаркою" не буде - "свободівець"

Палій зазначив, що парламентська криза, скоріш за все, завершиться таки компромісом між владою та опозиції, бо ані вибори, ані силовий варіант розблокування парламенту ні тим, ні іншим не вигідні.

"Опозиція увійшла у клінч і зробила правильно. Бо вона демонструє свою серйозність і демонструє те, що вона правильно поводиться, показує, що альтернатива в країні є. Думаю, що влада всіляко зацікавлена у тому, щоби зняти це питання", - наголосив експерт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чечетов: "Ми на 5 хв. розблокуємо Раду, ухвалимо зміни до закону і підемо на перевибори по мажоритарці"

Він додав: "Тому я очікує певних компромісів з її боку. Якщо вона намагатиметься безкомпромісно перти, намагатиметься розблокувати і т.д., то це навпаки вестиме до загострення ситуації. Тому, думаю, все ж таки, буде певний компроміс", - пояснив він.

Палій переконаний, що у цьому разі піти на домовленність із опозицією для влади нічого не вартуватиме, оскільки вони "поважають сильних".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Перевибори владі невигідні. Вони будуть змушені піти на особисте голосування"- політолог

"Вони не сприймають компроміси зі слабаками. А коли з протилежного боку є сила, то вони, навпаки, схильні до неї. Компроміс — це коли є з ким його заключати. Із сильними людьми вони готові йти на компроміси і біжать один поперед одного", - переконаний політолог.

Нагадаэмо, що фракція "Батьківщина" ініціює дострокові парламентські та президентські вибори. Про це заявив лідер фракції Арсеній Яценюк.

"Ми готові до дострокових виборів у Верховну Раду і виборів президента, - сказав він на брифінгу у понеділок. - Ми сьогодні чітко заявили голові парламенту: фракція "Батьківщина" готова до дострокових парламентських і президентських виборів, ми створюємо робочу групу з підготовки нового закону про вибори, за яким депутати будуть обиратися виключно за відкритими списками, і який не дасть можливості партії влади фальсифікувати вибори так, як вони їх фальсифікують".

Зараз ви читаєте новину «"Перевибори — це швидше риторика" - політолог». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути