вівторок, 12 лютого 2013 18:42

У заявах про перевибори влада й опозиція просто грають "політичними мускулами" - експерт

У заявах про перевибори влада й опозиція просто грають "політичними мускулами" - експерт
Олексій Голобуцький. Фото: www.radiosvoboda.org

Перевибори до парламенту зараз не потрібні ані владі, а ні опозиції, а заяви про це лише "політичною грою мускулами" обох сторін.

Про це Gazeta.ua сказав політолог Олексій Голобуцький, коментуючи заяви представників як опозиції, так і влади, щодо імовірних перевиборів до Верховної Ради. При чому, "регіонали" наполягають на тому, що перевибори мають відбуватися вже виключно за мажоритарною системою.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Янукович панічно боїться перевиборів і не допустить їх - нардеп

"Це йде гра політичними мускулами. Опозиція заявляє, що вона нібито готова до перевиборів. Влада заявляє те саме, але за єдиною умовою — не за старим законом, а за повної мажоритарки, розуміючи те, що опозиція це не сприйме", - наголосив експерт.

Він додав: "Ситуація насправді досить тупикова. Перевибори, насправді, нікому не потрібні. Опозиція має по голосам те, що має. Більшість їй абсолютно не потрібна. Бо при президентській формі правління відбуватиметься постійна конфронтація і їй доведеться брати на себе всю відповідальності. Тим паче, зараз кожен вже готується до президентських виборів".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Логічне рішення - визнати мене депутатом, а не перевибори" - опонент Домбровського на окрузі

Водночас, владі, за словами Голобуцького, перевибори до Верховної Ради також не вигідні.

"Владі це теж не потрібно. Тому що вже є під питанням, чи отримає вона те саме, що має зараз, у наступному парламенті. Тобто, у кожної сторони є свої нюанси. Тому зараз відбувається більше така психологічна боротьба", - зауважив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "На перевиборах Партія регіонів втратила б третину чи половину своїх виборців"- "свободівець"

Нагадаємо, що сьогодні голова фракції "Батьківщина" Арсеній Яценюк заявив про те, що Україні потрібні одночасні дострокові вибори президента і парламенту.

У свою чергу голова фракції Партії регіонів Олександр Єфремов запевнив, що партія влади не проти перевиборів, але за одніє умови, що вони відбуватимуться суто по мажоритарній системі.  "Я не кажу, що таке рішення є у фракції. Я не кажу, що я його підтримую. Однак, як ми бачимо, теперішня система не працює, а кандидати-мажоритарники мають зобов'язання кожен перед своїми виборцями, і найперше з цих зобов'язань – працювати у парламенті", - сказав він.

Зараз ви читаєте новину «У заявах про перевибори влада й опозиція просто грають "політичними мускулами" - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути