вівторок, 12 лютого 2013 15:47

"Логічне рішення - визнати мене депутатом, а не перевибори" - опонент Домбровського на окрузі

"Логічне рішення - визнати мене депутатом, а не перевибори" - опонент Домбровського на окрузі
Наталія Солейко Фото: gazeta.ua

Головний опонент Олександра Домбровського на 11-му мажоритарному окрузі (м.Вінниця) Наталія Солейко, висунута кандидатом у нардепи від "Батьківщини", заявила, що "логічним рішенням було б призначити не перевибори, а визнати справжнього переможця", коментуючи ситуацію з позбавленням мандатів двох депутатів рішенням ВАСУ.

- Справедливість узяла гору — це була перша моя реакція на повідомлення про позбавлення Олександра Домбровського депутатства. Але потім в мене виник величезний сумнів, що це правильне рішення суду, — розповіла вона Gazeta.ua.

Цього рішення від цього ж суду Ви добивались одразу після виборів. Чому ж зараз не задоволені такою постановою?

- Тому що логічним рішенням було б призначити не перевибори, а визнати справжнього переможця на 11-му окрузі, тобто мене. Зараз ми не знаємо причин такої ухвали суду. Їх ще не оприлюднили. Добре, якщо Генеральна прокуратура вивчила всі матеріали. Розібралась і зрозуміла, що Домбровський переміг з величезними порушеннями.

На який розвиток подій можна тепер чекати? Що це дасть особисто Вам і опозиції в цілому?

- Після того, що зараз відбувається, нічого не можна спрогнозувати.

Якщо перевибори відбудуться, чи є у Вас шанс перемогти?

- Звичайно. Адже на виборах я мала перевагу у 931 голос. Навіть без адмінресурсу і величезних коштів. Але влада проігнорувала думку більше 6 тисяч виборців. Стільки бюлетенів було тоді пошкоджено. Завдяки чому і переміг Домбровський.

Тоді опозиція звинувачувала екс-губернатора у причетності до партії влади. Мовляв, вони все зробили для його перемоги. Саме тому Домбровському запропонували піти у фракцію "регіоналів"?

- Він заперечує свої відносини з владою. Але його бажання перемогти будь-якою ціною говорить само за себе. Значить, він потрібен був владі.

Що говорять про постанову суду у вінницькій "Батьківщині"? Чи готові й надалі добиватися визнання Вас народним депутатом?

- Це ми робимо з самого початку. Дуже хочу сподіватись, щоб суд виніс таке рішення, розглянувши всі факти фальсифікацій, які допустили на 11-му окрузі. Але скоріш за все, влада проводить якісь свої ігри, і таке рішення незаконне.

Нагадаємо, 8 лютого Вищий адмінсуд позбавив Павла Балогу та Олександра Домбровського повноважень народних депутатів через неможливість встановити результати виборів у мажоритарних округах, де вони обиралися.

Зараз ви читаєте новину «"Логічне рішення - визнати мене депутатом, а не перевибори" - опонент Домбровського на окрузі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути