неділя, 10 лютого 2013 10:47

"На перевиборах Партія регіонів втратила б третину чи половину своїх виборців"- "свободівець"

"На перевиборах Партія регіонів втратила б третину чи половину своїх виборців"- "свободівець"
Андрій Мохник: Партія регіонів не матиме більшості. Фото: liga.net

Громаді, засобам масової інформації слід вимагати від президента оголошення розпуску парламенту і оголошення перевиборів. Тоді зміниться конфігурація в парламенті і Партія регіонів вже не матиме більшості. Про це у коментарі Gazeta.ua сказав нардеп-"свободівець" Андрій Мохник.

"Питання персонального голосування - це конституційна норма. І це питання не пошуку компромісів, а дотримання і створення умов для дотримання персонального голосування. Має бути система, яка забезпечує персональне голосування. Ви бачили, що на першій сесії цього скликання, попри те, що ми намагалися слідкувати за тим, щоб Партія регіонів голосувала персонально, були випадки такі, при чому на кожному голосуванні. Один, два, три чи шість. Тоді голосували "за того парня", як то кажуть", - сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Цар-батюшка може скасувати результати президентських виборів" - опозиціонер

На думку "свободівця" розпуск і нові вибори стануть можливими лише за умови втручання громади.

"Президент отримує право після того як протягом 30 днів засідання не можуть розпочатися розпустити Верховну Раду і оголосити нові вибори. Янукович може зробити це, а може і ні. Тоді питання вже до громади, засобів масової інформації, до політикуму, власне тиснути на президента, щоб він це право своє реалізував", - зауважив він.

Мохник запевнив, що після нових виборів конфігурація в парламенті серйозно змінилася б.

"Сьогодні понад 90% громадян України не сприймають того, що депутати працюють кнопкодавами. 90% хочуть бачити систему для персонального голосування. Кожен знає, якщо він не прийде на роботу, це буде підставою для догани, або й його звільнять. А депутати дозволяють собі узагалі не ходити на роботу. І їм за це платять гроші. Їхній голос враховується при ухваленні закону. Це неподобство не сприймає більшість. При перевиборах Партія регіонів втратить ще третину чи половину своїх виборців", - прогнозує нардеп.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У "Регіонах" переконані, що перевибори по 5-ти округах будуть навесні

Мохник також наголошує, якщо таки будуть нові вибори, то громада повинна приготуватися захищати свій вибір.

"Якщо позачергові вибори будуть оголошені, то таких 223 округів буде значно більше. На десятках, на третині чи двох третинах округів. Насправді виграти чесно Партія регіонів не спроможна в Україні. Треба захищати свій вибір. Апелювати до громади. Бо це у них крадуть голоси. Ми будемо стояти разом. Але треба переконати суспільство, що це лише в наших силах змінити режим Януковича, прибрати його", - підкреслив політик.

Мохник також додав, що не слід перебільшувати фінансові витрати на перевибори.

"Скільки коштів, ресурсів не тільки фінансових, але й моральних, політичних, було витрачено на українофобські ініціативи, які голосувалися 50 депутатами. Як можна оцінити втрати в іміджі для країни, втрати в моральному сенсі, в суверенітеті, наприклад, голосування за Харківські угоди? Як можна оцінити втрати української громади при голосуванні за закон Ківалова-Колесніченка? Коли ми проаналізуємо, що дорого, то побачимо, що найдорожче нам обходиться режим Януковича", - запевнив "свободівець".

Зараз ви читаєте новину «"На перевиборах Партія регіонів втратила б третину чи половину своїх виборців"- "свободівець"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

111

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути