вівторок, 05 лютого 2013 12:19

"Цар-батюшка може скасувати результати президентських виборів" - опозиціонер

"Цар-батюшка може скасувати результати президентських виборів" - опозиціонер
Даценко не боїться, що у разі не призначення перевиборів, ЦВК визнає переможцем його опонента Богдана Губського. Фото: provce.ck.ua

Кандидат від опозиції на 197 Канівському виборчому окрузі (Черкаська область) Леонід Даценко вітає вимогу опозиціонерів визнати переможців у п'яти проблемних округах без проведення перевиборів.

"Я радий, що мої товариші визнали свою помилку. Бо коли у листопаді вони погодилися на перевибори, то створили прецедент. Наш цар-батюшка Віктор Федорович міг скасувати результати майбутніх президентських виборів у 5 чи 10 областях, які йому не сподобалися. Час, який минув відтоді, даром не був утрачений. Опозиціонери побачили, що влада не думає мінятися й далі ламатиме всіх через коліно. Це й спонукало опозицію до таких висновків", - сказав він.

"Є ще один момент. Здається, зараз усі зрозуміли, що нинішній закон не передбачає невстановлення центральною виборчою комісією результатів виборів. У правову колізію потрапила і влада, яка теж не бачить виходу", - додав опозиціонер.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Опозиція передумала проводити перевибори в проблемних округах

Даценко не боїться, що у разі не призначення перевиборів, ЦВК визнає переможцем його опонента Богдана Губського.

"Я маю три комплекти справжніх, несфальшованих протоколів, які бачила вся Україна. На той момент ні в Губського, ні в ЦВК протоколів не було. Їх сфальшували лише з часом. У мене виникає запитання до правоохоронних органів, чому досі на сайті ЦВК "висять" сфальшовані протоколи. Чи робилися спроби встановити істину? Чи знайдені нападники, які вдерлися у Канівський архів і викрали коробки з бюлетенями? Відповідей у влади немає. Тому питання, чиї протоколи справжні – риторичне", - зазначив політик.

Нагадаємо, 197 округ увійшов до списку 5 проблемних округів, на яких ЦВК не змогла встановити результати виборів. За даними опозиції, з перевагою у майже 5 тисяч голосів переміг Леонід Даценко. На сайті ЦВК переможцем вважається Богдан Губський.

Зараз ви читаєте новину «"Цар-батюшка може скасувати результати президентських виборів" - опозиціонер». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути