середа, 06 лютого 2013 14:02

Мохник: "Будемо чинити тиск на президента, щоб він оголосив нові вибори"

Мохник: "Будемо чинити тиск на президента, щоб він оголосив нові вибори"
Опозиціонери вимагатимуть у Януковича позачергових парламентських виборів. Фото: ipress.ua

Опозиційні фракції можуть вимагати у Януковича позачергових парламентських виборів.

Про це під час брифінгу сказав заступник глави фракції "Свобода" Андрій Мохник.

"Ми будемо апелювати до суспільства, до громади, до журналістів, щоб чинити тиск на президента, щоб він своє право реалізував і відповідно до Конституції оголосив нові вибори", - сказав Мохник.

Лідер фракції "Батьківщина" Арсеній Яценюк додав: "Проблеми будемо вирішувати в міру їх настання".

"Зараз я думаю говорити не про право президента, а про його обов'язок як гаранта Конституції забезпечити персональне голосування. Президент України не має права підписувати акти, які прийняті у парламенті з порушенням. Янукович уже накоїв більше 900 злочинів. Бо він за свою каденцію підписав більш ніж 900 законів, які прийняті з прямим порушенням Конституції. Починаючи з Харківських угод. Мордобій тоді влаштувала Партія регіонів, а тепер сидять і нас повчають, як треба культурно поводитися у Верховній раді", - сказав Яценюк.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В опозиції готові брати участь у перевиборах, якщо таким буде рішення КС

Він розповів, що вони нагадують йому анекдот про міністерство культури.

"Зокрема такий анекдот: "Ало – це міністервсто культури?", - "Ні, це пральня". Тому зараз ми говоримо тільки одне: Пане президенте, це ваша більшість, ваша Партія регіонів, ваш голова парламенту і це ваша персональна відповідальність. Якщо б президент дійсно хотів, щоб в Україні був парламент, то йому треба було вчора сюди приїхати і сказати, що я як президент не підпишу жодного закону, який не проголосований особисто. Тоді б він був головою держави", - наголосив нардеп.

Яценюк також додав: "Ми блокуємо парламент у ті часи, коли може розпочатися законна сесія і ми готові до того. Якщо Партія регіонів прийме силовий варіант вирішення цієї проблеми, ми також вживатимемо силовий варіант. Не думаю, що це мудро. Я вважаю, що набагато розумніше і простіше поставити підпис під розпорядженням".

Зараз ви читаєте новину «Мохник: "Будемо чинити тиск на президента, щоб він оголосив нові вибори"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

17

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути