вівторок, 05 лютого 2013 00:35

В опозиції готові брати участь у перевиборах, якщо таким буде рішення КС

В опозиції готові брати участь у перевиборах, якщо таким буде рішення КС
Ксенія Ляпіна. Фото:,lb.ua

В опозиції готові брати участь у перевиборах по 5-ти проблемних округах, якщо таким буде рішення Конституційного суду.

Про це в ефірі 5 каналу сказала народний депутат від "Батьківщини" Ксенія Ляпіна.

Нагадаємо, що парламентська опозиція вимагає від ЦВК встановити результати виборів до Верховної Ради в округах № 94, 132, 194, 197, 223 за протоколами ДВК. Відповідний проект постанови №2166 за підписами голів трьох опозиційних фракцій зареєстровано в парламенті в понеділок.

"Ситуація просто заходить у глухий кут:  ЦВК не призначає перевибори, бо каже, що немає законом встановлених підстав, а Верховна Рада і профільний комітет не бачать для себе в своїх повноваженнях можливості винести таку постанову на розгляд парламенту. Виходить, що 5-ть округів просто не матимуть свого представництва. Надія, що все вирішить Конституційний суд - примарна. Ми пам'ятаємо, що Конституційний суд може вирішувати деякі питання з різницею в кілька місяців суто протилежно", - пояснила Ляпіна законопроект опозиції.

Вона додала: "Взагалі ідея перевиборів виникло з того, що ЦВК стверджувало, що не може встановити результати, але юридичний аналіз ситуації за ці місяці показав, що насправді ЦВК просто уникнуло відповідальності. А необхідно цю відповідальність на себе взяти і встановити результати. Бо протоколи є".

Однак, Ляпіна запевнила, що якщо КС прийме рішення проводити перевибори, то опозиція візьме у них участь у тому складі, в якому була.

Зараз ви читаєте новину «В опозиції готові брати участь у перевиборах, якщо таким буде рішення КС». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути