вівторок, 29 жовтня 2013 10:38

Українським заробітчанам натякнули на виникнення проблем — експерт

Українським заробітчанам натякнули на виникнення проблем — експерт
Сергій Лавров. Фото: expres.ua

З боку Росії у питанні запровадження візового режиму буде більше погроз, аніж дій.

Так Gazeta.ua політолог Сергій Таран прокоментував заяву російського міністра закордонних справ Сергія Лаврова про те, що громадяни України та Росії при перетині кордону мають користуватися закордонними паспортами.

За його словами, у пропозиції Лаврова немає нічого особливо нового.

"Набагато різкіші заяви робив президент Путін, який висловлювався щодо погіршення стосунків Росії та України, зокрема у економічній сфері у разі підписання Угоди про асоціацію. Єдине, що Лавров не говорить про інші аспекти   - про те, що від поїздок за закордонними паспортами постраждають і росіяни. Якщо Україна після підписання Угоди отримає більше шансів для безвізового режиму із європейськими країнами, то у Росії таких перспектив немає. Говорячи про ускладнення перетину російсько-українського кордону, російське керівництво в першу чергу б'є по інтересах своїх громадян, які отримають додаткові обмеження для пересування", - зазначив експерт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія заступилася за свого лобіста Маркова

Таран вважає, що міністр також натякає на ту частину українців, які працюють у Росії.

"У такий спосіб він хоче показати, що люди, які заробляють гроші у Росії, не користуватимуться внутрішніми паспортами. Це натяк для заробітчан, що у них можуть виникнути проблеми - вони опиняться у юридично-сумнівному статусі на території Російської Федерації", - зауважив політолог.

Він пояснив, що погрози з боку Росії будуть продовжуватися, поки Україна не підпише Угоду про асоціацію. Експерт впевнений, що як тільки російське керівництво побачить, що Угода підписана та ратифікована, зрозуміє, стосунки між країнами покращаться.

Зараз ви читаєте новину «Українським заробітчанам натякнули на виникнення проблем — експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

33

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути