Ексклюзиви
четвер, 24 жовтня 2013 12:18

Росія заступилася за свого лобіста Маркова

Росія заступилася за свого лобіста Маркова
Ігор Марков. Фото: polittech.org

У Держдумі Росії вимагають звільнення екс-нардепа Верховної Ради Ігоря Маркова.

Про це заявив голова комітету Держдуми у справах СНД, євразійської інтеграції та зв'язків зі співвітчизниками Леонід Слуцький, повідомляє ТВі

"Ми в комітеті у справах СНД у Державній думі триматимемо ситуацію, пов'язану з Ігорем Марковим, на жорсткому контролі. Ми маємо намір чітко вимагати від влади України швидкого звільнення Ігоря Маркова у зв'язку з необгрунтованим взяттям під варту, саме так це вбачається в Державній думі", – заявив він.

У російському відомстві вважають, що цей арешт – помста екс–нардепу за те, що він є прихильником приєднання України до євразійського проекту, починаючи з членства в Митному союзі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Марков висуватиме свою п'ятірку на вибори в "проблемних округах"

"Ми пам'ятаємо недавнє рішення Вищого адміністративного суду України про позбавлення Маркова депутатських повноважень. Зараз цей арешт не в'яжеться ні з якими правовими й людськими нормами. Все це говорить про те, що це помста влади України політику Маркову, лідеру партії "Родина" у зв'язку з очевидно займаною ним відверто проросійською позицією", – вважає Слуцький.

Нагадаємо, 22 жовтня Марков був затриманий в Одесі після вручення повідомлення про підозру у вчиненні хуліганських дій в 2007 році. Мова йде про події 2007 року, коли біля Одеської обласної адміністрації проходили пікети проти встановлення в місті пам'ятника Катерині ІІ. Маркова підозрюють в організації побиття учасників цієї акції, а також безпосередньо на самому побитті пікетувальників.

23 жовтня Печерський районний суд Києва обрав запобіжний захід для Маркова – арешт до 20 грудня. Екс–нардеп сидітиме в одному з київських СІЗО, проте ще не визначено, де саме.

Зараз ви читаєте новину «Росія заступилася за свого лобіста Маркова». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

273

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути