четвер, 24 жовтня 2013 10:38

Україна знову відклала запуск свого першого супутника зв'язку

Україна знову відклала запуск свого першого супутника зв'язку
Фото: blog.i.ua

Україна в черговий раз перенесла запуск першого супутника зв'язку " Либідь", який раніше був призначений на кінець грудня. Однак, як запевняють чиновники через технічні проблеми запуск перенесли на третю декаду квітня 2014 року.

За словами глави Держкосмосу Юрія Алексєєва, перенесення запуску пов'язане з технічними проблемами, які виникли в ході реалізації проекту. Роботи по створенню " Либіді" ведуться з початку 1990- х років, в проект неодноразово вносилися зміни, а терміни запуску переносилися. Реалізація проекту активізувалася у 2009 році, коли Кабінет Міністрів залучив для фінансування будівництва супутника кредит Канадського експортного агентства на суму $ 254 600 000 під держгарантії.

У 2010 році почалося будівництво " Либіді" спільними зусиллями канадської компанії MacDonald Dettwiler and Associates і російського підприємства " Інформаційні супутникові системи ім . М. Ф. Решетньова " . Збирання супутника відбудеться в Росії. У квітні нинішнього року Кабмін вирішив додатково виділити на "Либідь" $ 10 млн. Гроші підуть на збільшення його корисного навантаження та оплату ресурсу супутника.

Зараз ви читаєте новину «Україна знову відклала запуск свого першого супутника зв'язку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути