середа, 27 лютого 2013 15:45

Пшонка не хоче "загострення ситуації навколо Тимошенко", і не перевозить її в колонію

Пшонка не хоче "загострення ситуації навколо Тимошенко", і не перевозить її в колонію
Пшонка: "Юлію Тимошенко поки не перевозять в Качанівську виправну колонію, щоб не загострювати ситуацію навколо неї". Фото: telegraf.com.ua

Екс-прем'єра Юлію Тимошенко поки не перевозять з Центральної клінічної лікарні "Укрзалізниці" № 5 в Качанівську виправну колонію, щоб не загострювати ситуацію навколо неї. Про це заявив генеральний прокурор України Віктор Пшонка.

"Запитують, а чому сьогодні Тимошенко не переводять в установу, якщо вона здорова? Ну, знову гуманне ставлення до Тимошенко - щоб знову не підірвати ситуацію, в якій вона гратиме на тому, що її відвозять в установу, а вона, бачте, повинна бути в лікарні ", - сказав генпрокурор  у середу журналістам у Донецьку.

Пшонка нагадав, що "сьогодні є висновок судово-медичної експертизи, з попередженням про кримінальну відповідальність ... про те, що Тимошенко може брати участь у розгляді судових справ і участь у слідчих діях".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тимошенко розривається – хоче бути і на публіці і довше залишатися в лікарні - Карасьов

11 жовтня 2011 Печерський районний суд Києва засудив Тимошенко до 7 років позбавлення волі за перевищення повноважень під час підписання газових контрактів з Росією  2009-го року. Вона відбуває покарання в Качанівській виправній колонії в Харкові з кінця грудня 2011 року.

9 травня 2012 року Тимошенко перевели з колонії в Центральну клінічну лікарню № 5 (Харків). Тактику і медикаментозне лікування екс-прем'єра визначають німецькі лікарі з клініки "Шаріте" (Берлін).

Як повідомила 22 лютого 2013 року пресс-служба Міністерства охорони здоров'я, комісія з обстеження стану здоров'я Тимошенко, створена Міністерством охорони здоров'я, вважає, що екс-прем'єр не вимагає подальшого лікування та реабілітаційних заходів у стаціонарі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тимошенко виписують з лікарні

За даними прес-служби Міністерства здоров'я, надані лікарями з берлінської клініки "Шаріте" рекомендації щодо обсягів і термінів реабілітації Тимошенко були виконані в повному обсязі.

На думку членів комісії, значна кількість фізіотерапевтичних процедур, яке вже отримала екс-прем'єр, не відповідає жодній практиці і стандартам, тим більше, що наслідки такої кількості зазначених процедур можуть мати зворотний ефект.

У понеділок, 25 лютого, в харківську лікарню, де знаходиться Тимошенко, повинні були прибути німецькі лікарі з клініки "Шаріте", але, за інформацією прес-служб партії "Батьківщина" та Державної пенітенціарної служби, фахівці досі не прибули до Харкова і невідомо, коли вони приїдуть.

Зараз ви читаєте новину «Пшонка не хоче "загострення ситуації навколо Тимошенко", і не перевозить її в колонію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути