пʼятниця, 03 травня 2024 09:41

Спецтема: Війна Росії проти України

Параноя Путіна змушує РФ витрачати на озброєння рекордні суми

Параноя Путіна змушує РФ витрачати на озброєння рекордні суми
Страх Путіна перед Заходом змушує його витрачати рекордні суми на озброєння. Фото: eastnews.ua

Параноїдальний страх російського диктатора Володимира Путіна призвів до витрат приблизно 25% державного бюджету РФ на мілітаризацію.

Про це під час слухань у Конгресі 2 травня заявила директорка Національної розвідки США Авріл Гейнс, повідомляє "Голос Америки".

"Перед нібито спробами Заходу обмежити владу Росії Путін сам власними рішеннями прискорив події, яких намагався уникнути (йдеться про вступ до НАТО сусідньої Фінляндії і Швеції). Зусилля ж НАТО були спрямовані на запевнення у зворотному - що Захід не загрожує РФ. Путін продовжує вірити в існування загрози для Росії і вважає, що збільшення мілітаризації донесе цю думку до західної та внутрішньої аудиторії", - пояснила вона.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія допомагає Китаю у підготовці вторгнення на Тайвань

Сенатор Ангус Кінг поцікавився, яким чином можна переконати Путіна, що НАТО не є агресивним блоком і не збирається вторгатися в Росію. На думку сенатора, російські спецслужби за своєю суттю є параноїдальною організацією.

"Так, я згодна з вами, що з цим пов'язана певна параноя, Путін дійсно вірить, що безпека його країни певною мірою перебуває під загрозою. Стратегічні цілі російського диктатора також залишаються незмінними. Він продовжує розглядати розширення НАТО та підтримку України як підтвердження свого переконання у прагненні США та Європи обмежити владу РФ", - додала Гейнс.

Вона відзначила, що Путін намагається скористатися глобальними подіями, такими як загострення конфлікту між Ізраїлем і ХАМАС, щоб розділити союзників.

"Путін наразі переконаний, що внутрішні та міжнародні події розвиваються на його користь. Агресивна тактика Москви триватиме, тож війна найближчим часом навряд чи завершиться. На її продовження диктатор готовий витрачати дедалі більше бюджетних коштів. Путін збільшив витрати на оборону майже до 7% ВВП Росії, що майже вдвічі перевищує середній показник за всю історію", - розповіла очільниця Національної розвідки США, додавши, що наразі оборонний бюджет РФ становить приблизно 25% усіх федеральних витрат.

Сусіди України опиняться під прицілом Кремля, якщо не знайдуть способів подальшого збільшення оборонного виробництва задля допомоги Києву.

Про це заступник начальника Головного управління розвідки Вадим Скібіцький.

Зараз ви читаєте новину «Параноя Путіна змушує РФ витрачати на озброєння рекордні суми». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути