середа, 27 лютого 2013 14:26

Юлія Тимошенко повернеться в політику

Невдовзі вплив Юлії Тимошенко на українську політику значно зросте навіть з-за грат в'язниці. Інтернет-видання поширили інформацію, що у Тимошенко буде новий адвокат.

Останні півроку писали лише про стан здоров'я Юлії Володимирівни, або про моральність-неморальність розміщення у її камері відеоспостереження.

Проте, ситуація може швидко змінитися. І поштовх дали представники влади і Партії Регіонів, хоча намагались досягти протилежного результату. Мета у них була максимально практична: вони змусили Сергія Власенка відмовитися від захисту Юлії Тимошенко. Тим самим продемонструвавши, що будь-яка підтримка лідерки опозиції в Україні є небезпечною. Однак, наслідки виявилися непередбачуваними.

За великим рахунком, Сергій Власенко був кращою кандидатурою адвоката Тимошенко для "регіоналів". Настрої і побажання Тимошенко він озвучував вкрай рідко. А багато іншої інформації політичного характеру, одержаної ним від Юлії так і залишилися таємницею для широкого загалу. Саме Власенко добився того, що Тимошенко стали сприймати лише як жертву побутових незручностей.

Відсторонивши Власенка, "регіонали" залишили місце адвоката Юлії Тимошенко вакантним. І на нього може претендувати особа, яка сприятиме збільшенню впливу Тимошенко на політичні процеси.

Інтернет-видання "Фраза", посилаючись на джерела в Батьківщині, повідомляє, що новим адвокатом Тимошенко може стати Микола Катеринчук.

Чи буде Катеринчук звертати увагу на повсякденні подробиці перебування Тимошенко у в'язниці? Або ж акцентуватиме увагу на її політичну позицію? Останнє для Партії Регіонів, яка уже майже приручила "Батьківщину", буде дуже неприємно чути.

Політична біографія Катеринчука дає впевненість, що він поверне реальні важелі впливу Юлії Тимошенко. Адже очолювана ним Європейська партія України має постійну присутність у європейських інституціях. Це додасть справі Тимошенко додаткового імпульсу у Євросоюзі. Також Катеринчук має досвід перемоги у Верховному Суді. Під час Помаранчевої революції і призначення третього туру президентських виборів у 2004 році. Це позитивно вплине на свідомість українців та активізує бютівський електорат. Тому що Микола Катеринчук сприймається як символ справедливого правосуддя.

Все це робить з Катеринчука дуже незручного для Партії Регіонів адвоката, який буде займатись не тільки юридичними питаннями. Він стане головним інформатором Тимошенко про ситуацію в країні. А також її рупором на Європейській та Українській арені .

У Юлії Тимошенко накопичилося достатньо ненависті до "регіоналів", щоб зробити їх життя максимально некомфортним.

Зараз ви читаєте новину «Юлія Тимошенко повернеться в політику». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

10

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути