Ексклюзиви
понеділок, 16 січня 2012 11:06

Авіакомпанії будуть зважувати огрядних пасажирів

Авіакомпанії будуть зважувати огрядних пасажирів

Авіакомпанії незабаром можуть зважувати перед польотом пасажирів. Деякі авіаперевізники стурбовані тенденцією щодо збільшення ваги людей і не хочуть нести зайві витрати на паливо.

Керівництво низки західних авіакомпаній має намір зобов'язати пасажирів представляти медичну довідку про свою вагу або зважуватись перед польотом, при цьому огрядним громадянам доведеться вносити доплату за надлишкову вагу. Подібна практика вже існує на деяких внутрішніх рейсах Індонезії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Авіакомпанії не годуватимуть українців на внутрішніх рейсах економ-класу

"Чим більша вага пасажира, тим більше палива необхідно на його перевезення", - зауважив колишній співробітник австралійської авіакомпанії Qantas Тоні Веббер. "У цих умовах логічно, що ті, хто страждає зайвою вагою, повинен заплатити більше за авіаквиток", - вважає він. Близько мільйона доларів на рік обходиться перевезення додаткових двох кілограмів ваги в розрахунку на пасажира авіакомпанії, що здійснює три щоденні рейси з Сіднея до Лондона.

Відзначимо, що в Австралії проблема зайвої ваги стає все більш актуальною. Так, середня вага мешканки цієї країни збільшилась з 59 до 71 кілограма, а вага австралійських чоловіків збільшилась у середньому з 72 до 85 кілограмів за період з 1926-го по 2008 роки. Незважаючи на це, австралійські авіакомпанії негативно поставились до пропозиції Веббера.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Турецька авіакомпанія продаватиме пластинки для зубів, милиці та барабани

Однак найбільше проблем з огрядними людьми виникає в авіакомпаній США. Так, був, принаймні, один випадок, коли на борту не вистачило подовжувачів ременів безпеки для всіх пасажирів. Бували випадки, коли пасажирів з надмірною вагою знімали з рейсу, на якому не було додаткових вільних місць.

Зараз ви читаєте новину «Авіакомпанії будуть зважувати огрядних пасажирів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути