середа, 07 вересня 2011 12:24

Активне спілкування ефективніше бореться із зайвою вагою, ніж заняття в спортзалі

Активне спілкування ефективніше бореться із зайвою вагою, ніж заняття в спортзалі

Якщо людина бере участь у житті соціуму, в неї багато друзів, то, швидше за все, в неї буде струнка фігура. До того ж, подібна соціалізація ефективніша з точки зору підтримки нормальної ваги, ніж довгі тренування, встановили вчені з Університету Огайо.

Справа в тому, що спілкування дозволяє підвищити концентрацію коричневого жиру в тілі, який спалює калорії в обмін на виробництво тепла, пише The Daily Mail. Експеримент показав: життя в соціально-активному, стимулюючому середовищі знижувало концентрацію абдомінального жиру в мишей на 50% за чотири тижні, навіть якщо вони більше їли.

На думку вчених, під час подібного стимулювання білий жир перетворюється на коричневий. А саме білий жир робить нас повнішими. Зазвичай трансформація білого в коричневий жир - трудомістка справа. Приміром, для цього людині потрібно довгий час перебувати в умовах холоду або піддавати частину своєї нервової системи активації.

Отже, в ході тестування деяких мишей помістили разом з одноплемінниками. Плюс, у них було більше простору та стимулюючих іграшок. У підсумку вони активніше худнули, ніж миші, які жили поза соціумом. Швидше за все, це пов'язане з тим, що в тварин підвищувався рівень так званого мозкового нейротрофічного фактору.

Зараз ви читаєте новину «Активне спілкування ефективніше бореться із зайвою вагою, ніж заняття в спортзалі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути