пʼятниця, 26 серпня 2011 16:22

Поради психологів: тонкощі спілкування з дітьми

- Донька йде у перший клас. Довго роздумували, як вибрати школу, як дізнатися, чи достатньо тієї підготовки, що має дитина. І знайомих розпитувала, і в інтернеті сиділа, але толкових порад мало отримала, - каже львів'янка Христина Опірська, 29 років. Вона із донькою 6-річною Діаною купує шкільне приладдя у магазині канцтоварів.

Психолог Олена Петрушина, автор книжки "Вижити у початковій школі... Як?" www.zlatka.com.ua/30-379, підготувала тести та поради для батьків першокласників, які допомагають визначити, чи готова дитина йти до школи, та підготувати її до навчання.

- Перший клас - серйозне випробування не тільки для юного школяра, а й для батьків. Дитина підростає, в неї з'являються перші серйозні обов'язки, перші завдання, з якими може впоратися тільки вона сама, - каже Олена Петрушина. - Перше, що я завжди раджу батькам, - не панікуйте. Не намагайтеся заздалегідь вирішити всі проблеми. Вірте в свої сили і в сили дитини.

- Коли син минулого року йшов до школи, то єдине, що мені тоді допомогло, - це книжка психолога Петрушиної. У ній описано психологічні й медичні вимоги до першокласників, їхні вміння та навички. Я дізналась, що таке тест Керна-Ірасека і скільки постійних зубів повинна мати моя дитина у 6 років. Наприкінці збірка вправ, ігор, - розповідає Уляна Летун, мати другокласника Сергія. - Ще багато корисної інформації почерпнула з книжки "До першого класу без проблем! Усе, що мають знати батьки майбутніх першокласників". www.zlatka.com.ua/34-056. Там група практикуючих психологів дає відповіді на запитання батьків. У мене навіть подруги переписували поради з тих книжок, бо в книгарні їх не знайшли. Але їх легко замовити через інтернет на сайті. Там, до речі, є ціла серія видань, які допомагають навчити дитину читати, гарно лічити та розвивають уяву.

- Малі діти - малий клопіт, от з підлітками взагалі не знаєш, як поводитися, - каже говорить 37-річна Марія, мати 15-річної Орисі. - Я розумію, що в неї зараз формується світогляд, характер, але як і коли з нею поговорити, щоб мене почула, не знаю. Зараз читаю "Спілкуватися з підлітком. Як?" www.zlatka.com.ua/34-058, порадила подруга. Замовила її по телефону. Оплата при отриманні, ціна, як у видавця. У нас друга маленька дитина, то це дуже зручно, бо не треба відриватися від дому.

- Підліток - це останній етап у житті дитини перед вступом до дорослого життя, - розказує авторка книжки "Спілкуватися з підлітком. Як?" психолог Галина Пархомчук. - Цей період може принести вам задоволення від спілкування з вашою майже дорослою дитиною. А може перетворити ваше життя на справжнє страхіття. Наведені принципи допоможуть уникнути багатьох помилок і труднощів. Я не претендую на абсолюту істину, але все ж таки сподіваюся, що, прочитавши цю книжку, ви здобудете необхідні знання, які допоможуть виправити погані взаємини з підлітком, а добрі - ще поліпшити.

Серія "Сімейна педагогіка" www.zlatka.com.ua/page/11467

Замовлення можна зробити:

за адресою: а/с 3355, Харків, 61045

за тел.: (057) 717 74 55 begin_of_the_skype_highlighting (057) 717 74 55 end_of_the_skype_highlighting, з 8.:30 до 21.00, крім неділі, надіславши СМС на номер +38 (067) 546 53 73 begin_of_the_skype_highlighting +38 (067) 546 53 73 end_of_the_skype_highlighting із текстом "22" (вам перетелефонує оператор). Вартість СМС згідно з тарифами вашого оператора на сайті www.zlatka.com.ua.

Оплата здійснюється післяплатою під час одержання посилки на пошті. При отриманні замовлення вам необхідно буде сплатити збір за поштовий грошовий переказ у розмірі 5 грн та частину вартості поштових витрат у розмірі 6,95 грн.

Зараз ви читаєте новину «Поради психологів: тонкощі спілкування з дітьми». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути