середа, 30 листопада 2011 05:15

80-річний поляк завис у літаку на сосні

Автор: фото з сайта www.awiadomosci.wp.pl
  Пожежники підіймаються на драбині, щоб зняти пілота з літака, який застряв на сосні в місцевості Вєльможа поблизу польського Кракова. Сам літак зняли краном. Він дивом не дотягнув до даху сусіднього будинку
Пожежники підіймаються на драбині, щоб зняти пілота з літака, який застряв на сосні в місцевості Вєльможа поблизу польського Кракова. Сам літак зняли краном. Він дивом не дотягнув до даху сусіднього будинку

У неділю неподалік Кракова рятувальники зняли з дерева 80-річного пілота. Він на легкому двомісному літаку застряв у сосновому гіллі біля житлового будинку.

27 листопада чоловік близько 15.00 вилетів із Чехії, де орендував літак у місцевому аероклубі. Мав літати 40 хв., але заблукав. За 3 год. закінчилося пальне. Стемніло. Літак почав стрімко втрачати висоту. Внизу було містечко Вєльможа. Пілот пробував приземлитися на шосе, але вітер зніс легку машину на дерева.

— Я вже ліг спати, коли почув гуркіт, — каже Ян, власник будинку і сосни, в якій застряв літак. — Виглянув у вікно, там ніби якась коробка висить на дереві. Виявилося, що то літак. Я крикнув, чи там хто живий. Пілот відповів, що живий, але дуже змерз. Просив викликати допомогу.

На виклик приїхали пожежники. Вилізли по драбині, відчинили кабіну літака і зняли пілота. Доправили  його в лікарню, хоч той скаржився лише на біль у плечах. На вулиці, де приземлявся, будинки стоять тісно. Пожежники кажуть, літак дивом не врізався в чийсь дах.

Виявилося, у пілота на початку листопада закінчилася льотна ліцензія. Його можуть звинуватити в ненавмисному створенні загрози життю. Покарання, за польськими законами, передбачає до року в'язниці.

Зараз ви читаєте новину «80-річний поляк завис у літаку на сосні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути