Ексклюзивы
пятница, 21 сентября 2012 16:30
Юрий Шеляженко
Юрий Шеляженко
Редактор газети "Правдошукач"

Адресат "вибуло": у Партії регіонів не всі вдома?

Днями, керуючись своїми релігійними переконаннями, я звернувся з листом до всіх 22-х партій, які висунули виборчі списки кандидатів у депутати.

У листі уточнюється, чи є метою партії-адресата закріпачення населення, роздмухування конфліктів з інакомислячими або все ж таки діалог з усіма зацікавленими сторонами про шляхи розвитку Української держави як спільної власності громадян.

Також у цьому листі політичним силам пропонується підтвердити свою готовність захищати священний принцип суверенітету особистості у Верховній Раді України, а саме:

- запровадити прості процедури одноосібного заснування фізичними особами юридичних осіб для ведення законної господарської, суспільно-політичної, громадської, релігійної та іншої діяльності;

- спростити встановлені законом процедури контролю за самостійною діяльністю людей, включаючи розпорядження приватною власністю та створення організацій, виходячи з принципу, що така діяльність має вважатися правомірною, поки не доведено протилежного.

Яким було моє здивування, коли лист, адресований Партії регіонів, за кілька днів повернувся назад з поміткою "за зазначеною адресою не проживає"!

 

Право громадян надсилати поштою письмові звернення усім організаціям, зокрема, політичним партіям гарантується статтею 5 Закону України "Про звернення громадян".

Це право гарантується, зокрема, обов'язком партії повідомляти Міністерству юстиції України та державному реєстратору правильну адресу керівних органів партії партії та інформувати їх про зміну такої адреси. Дані про адресу партії стають доступними в Інтернеті та можуть бути використані, щоб надіслати партії листа.

Якщо партія нікого не повідомляє про зміну адреси, вона порушує приписи статті 11 Закону України "Про політичні партії в Україні" та статті 19 Закону України "Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб – підприємців".

Виявивши таке порушення, Міністерство юстиції України має оголосити партії попередження. Якщо і після цього партія приховуватиме свою правильну адресу, до неї можуть бути застосовані певні санкції, аж до анулювання свідоцтва про реєстрацію, якщо подібне неподобство продовжуватиметься протягом трьох років.

За даними на сайті Міністерства юстиції України, адреса Партії регіонів – "м.Київ, вул. Кудрявська, 3/5". Така сама адреса вказана у єдиному державному реєстрі юридичних осіб, причому запис про Партію регіонів останній раз оновлювався 24.07.2012 р.

 

Чому ж повертаються листи, надіслані за цією адресою?

Я бачу лише одне пояснення: у Партії регіонів не всі вдома...

Сейчас вы читаете новость «Адресат "вибуло": у Партії регіонів не всі вдома?». Вас также могут заинтересовать свежие новости Украины и мировые на Gazeta.ua

Комментарии

13

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосов: 35413
Голосование Какие условия мира и остановка войны для вас приемлемы
  • Отказ от Донбасса, но вывод войск РФ со всех остальных территорий
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Отказ от Крыма и Донбасса при предоставлении гарантий безопасности от Запада по всем остальным территориям
  • Остановка войны по нынешней линии фронта
  • Лишь полный отвод войск РФ к границам 1991-го
  • Ваш вариант
Просмотреть