Ексклюзивы
понедельник, 06 сентября 2010 10:59

Заместитель председателя ФПУ: Хара ведет Федерацию профсоюзов Украины к гибели

Заместитель председателя ФПУ: Хара ведет Федерацию профсоюзов Украины к гибели

Депутати Верховної Ради Криму готують проект рішення, за яким у Федерації профспілок України в комунальну власність відберуть землю під санаторіями у АРК.

Про це повідомляє "Українська правда" з посиланням на джерела "Дзеркала тижня".

За їхніми словами, на такий крок кримські депутати зважилися, щоб у керівництва ФПУ не було спокуси розпоряджатися землею під приводом "оренди" і "реконструкції" санаторних об"єктів.

Як пише "ДТ", кримські депутати ініціюють передачу в комунальну власність землю санаторіїв ФПУ після низки скандалів в автономії.

Так, у червні цього року правління ЗАТ "Укрпрофздравниця" (оператора більшості санаторіїв ФПУ) вирішило передати в оренду на 3 роки трьом фірмам – ПП "Фірма Хелп" (Донецьк), ТОВ "Ліга-Інфо" і ТОВ "Трансекспо плас" - курортну інфраструктуру санаторія "Ясна поляна" (10 об"єктів), що у селищі Гаспра на ПБК.

Як пише видання, дана операція з українськими профспілками виявилася дуже вигідною фінансово для зазначених комерційних структур.

"Ясна поляна" - унікальний санаторій матері й дитини з 12-ма лікувальними відділеннями і десятками пам"ятників архітектури, побудований у живописному парку площею 18 га, неподалік гори Ай-Петрі.

Як профспілковий санаторій для трудящих він існує 80 років. А до цього був парковим маєтком, який відвідували практично всі класики російської літератури початку ХХ століття.

За даними "Дзеркала тижня" таке рішення раніше вже було прийняте облрадою Закарпаття, про схожі наміри заявляв мер Євпаторії.

На думку експертів, серія таких фактів свідчить про низький авторитет керівництва Федерації профспілок України. Організація втрачає свою вагу і авторитет.

Ситуацію коментує заступник голови ФПУ, голова наглядової ради "Укрпрофоздоровниці" Сергій Санченко

Чи мають підстави чутки про те, що влада Криму має намір забрати профспілкові об"єкти і перевести їх у комунальну власність?

- Так, до мене також дійшла така інформація. Але тут головне значення має не позиція властей Криму, а те, що профспілки докотилися до такого жалюгідного стану, коли місцеві еліти наважуються на такі дії. Це ж уже не перший прецедент навіть у Криму, коли регіональні керівники заявляють, що переведуть профспілкову власність у комунальну. Згадаймо рішення Закарпатської облради, яка кілька років тому прийняла рішення забрати профспілкові об"єкти. І це лише початок. Про що це свідчить? Сьогоднішні профспілки під керівництвом Хари втратили будь-який авторитет, з ними ніхто не рахується. Федерація профспілок перетворилася на тінь колись потужної організації. Жаль, що профспілки під керівництвом Хари перетворюються на маргінальне об"єднання. Все розлагодилося, валиться і тріщить по швах. У розвалі ФПУ винен Василь Хара. Своїм бездарним керівництвом він веде профспілки до загибелі. Якщо нічого не зміниться, Хара стане могильником профспілок.

Чи є шанс врятувати ситуацію?

- Профспілкам потрібні серйозні кадрові зміни. Василь Хара має піти і звільнити місце для більш досвідченого та зваженого керівника. У Федерації десятки і сотні тисяч невдовлених, визріває серйозний конфлікт. Актив вимагає зміни керівника.

Сейчас вы читаете новость «Заместитель председателя ФПУ: Хара ведет Федерацию профсоюзов Украины к гибели». Вас также могут заинтересовать свежие новости Украины и мировые на Gazeta.ua

Комментарии

Оставлять комментарии могут лишь авторизированные пользователи