Ексклюзивы
суббота, 03 ноября 2007 12:32

"Регіони" за формування Кабміну тільки з членів коаліції

Партія регіонів виступає за формування Кабінету Міністрів тільки з членів коаліції.

Про це сказано в повідомленні прес-служби партії.

"Партія регіонів вважає, що за будь-яких умов, незважаючи на те, буде Партія регіонів у владі чи в опозиції, формувати уряд потрібно тільки із представників коаліції", - передає прес-служба слова кандидата в депутати Верховної Ради від ПР Інни Богословської.

При цьому ПР вважає, що опозиція повинна мати місця голів комітетів у парламенті й керівників органів, які контролюють використання бюджетних коштів.

"Контроль за використанням громадських грошей, контроль за забезпеченням безпеки України, безпеки громадян - це те, що має бути в опозиції", - сказала Богословська.

Вона також навела за приклад політичний устрій демократичних країн, у яких представники опозиції не беруть участь у формуванні уряду.

"Як правило, немає урядів, у яких є представники опозиції. І це нормально. Ми підтверджуємо, що Партія регіонів вважає недоцільним делегування представників опозиції в уряд", - вважає Богословська.

Представник ПР також зазначила, що можливий варіант, коли всі контролюючі комітети надаються опозиції.

"Існують дуже багато країн, які надають можливість опозиції формувати спостережні ради контрольних органів за використанням бюджету. До речі, таким органом у нас є Рахункова палата", - сказала Богословська.

Вона також зазначила, що для застосування такого варіанта необхідно вести переговори.

Лідер блоку її імені Юлія Тимошенко обіцяє забезпечити контрольні функції опозиції у разі створення коаліції БЮТ і блоку "Наша Україна-Народна Самооборона".

Зі слів Тимошенко, майбутня коаліція готова надати опозиції право очолити Рахункову палату, ряд комітетів Верховної Ради, зайняти пости заступників у міністерствах і відомствах, в обласних і районних державних адміністраціях, створити посаду віце-прем"єра для контролю за роботою уряду з боку опозиції.

3 жовтня Президент Віктор Ющенко виступив за надання опозиції посад у Кабінеті Міністрів.

Лідер Партії регіонів, прем"єр-міністр Віктор Янукович наполягає на участі Партії регіонів у формуванні коаліції у Верховній Раді.

15 жовтня БЮТ і НУНС домовилися створити коаліцію у Верховній Раді 6-го скликання.

Сейчас вы читаете новость «"Регіони" за формування Кабміну тільки з членів коаліції». Вас также могут заинтересовать свежие новости Украины и мировые на Gazeta.ua

Комментарии

1

Оставлять комментарии могут лишь авторизированные пользователи

Голосов: 8759
Голосование "Умная милитаризация" от Минобороны
  • Госслужащих нужно брать на работу только после военной подготовки
  • Это должно быть одним из требований и для баллотирования в органы местного самоуправления, парламент и суды
  • Для госслужащих военная подготовка не должна быть обязательной
  • Мне все равно
Просмотреть