Ексклюзивы
четверг, 08 апреля 2010 23:44

Лавринович заговорив про неприпустимі процеси у КС

Лавринович заговорив про неприпустимі процеси у КС

Міністр юстиції Олександр Лавринович назвав "неприпустим" обговорення проекту  рішення Конституційного Суду щодо легітимності коаліції за день до його оприлюдення. Про це він заявив у вечірньому ефірі "5 каналу"  


"Це "здобуття" останніх років в роботі Конституційного Суду. І це питання до суддів, чому таємниця Дорадчої кімнати стала дуже умовною, чому увесь процес підготовки й ухвалення рішень є публічним. Це суд, це не парламент", - додав міністр. 

"Те, що відбувається протягом останніх років, починаючи від пам"ятної  прес-конференції членів Конституційного Суду, які до початку розгляду справи оголосили про свою точку зору і про те, що має бути, і ці судді продовжуютьпрацювати сьогодні в Конституційному Суді, як бачимо, дало старт тому, що в єдиному органі конституційної юрисдикції, який виносить рішення, які не підлягають оскарженню, почалися процеси, які несумісні із статусом і несумісні із правовою державою", - зауважив Олександр Лавринович.

Він наголосив:   "Судді самі сприяли тому, що перестала існувати таємниця Дорадчої кімнати, і тому що лідер опозиції (Юлія Тимошенко. – Gazeta.ua) отримував проекти, підготовлені рішення, думки до того, як було прийняте рішення Конституційного Суду".  Міністр також запевнив, що "всі судді можуть почуватися абсолютно спокійно, бо звільнити їх можуть тільки ті, хто їх обирав або призначав відповідно до прецедури і з наявністю аргументації, а лідер опозиції таких прав не має".

Нагадаємо, Юлія Тимошенко раніше заявила, що звертатиметься до Верховної Ради і  з"їзду суддів з проханням розглянути питання доцільності перебування на посадах суддів Конституційного Суду у разі прийняття неправомірного рішення щодо принципів створення коаліції у Верховній Раді.

Сейчас вы читаете новость «Лавринович заговорив про неприпустимі процеси у КС». Вас также могут заинтересовать свежие новости Украины и мировые на Gazeta.ua

Комментарии

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосов: 8759
Голосование "Умная милитаризация" от Минобороны
  • Госслужащих нужно брать на работу только после военной подготовки
  • Это должно быть одним из требований и для баллотирования в органы местного самоуправления, парламент и суды
  • Для госслужащих военная подготовка не должна быть обязательной
  • Мне все равно
Просмотреть