Ексклюзивы
пятница, 29 октября 2010 14:43

Янукович і Азаров хочуть ліквідувати третину міністерств

Янукович і Азаров хочуть ліквідувати третину міністерств

Адміністрація президента й уряд планують скоротити кількість міністерств і відомств майже удвічі.

Крім того, за інформацією газети Дело, адміністративною реформою також передбачено скорочення кількості міністерств, державних комітетів, інспекцій, а також підприємств, які їх обслуговують.

В той же час, міністр юстиції Олександр Лавринович відмовився говорити, які саме міністерства буде скорочено.

"Про це поки рано говорити. І взагалі, скорочення кількості міністерств - це остання складова адмінреформи, і далеко не найважливіша", - сказав керівник відомства.

Водночас, як свідчать джерела, за найоптимістичнішим сценарієм, у результаті проведення адміністративної реформи з майже двох десятків міністерств залишиться лише 12.

Планується, що Адміністрація президента піде шляхом об'єднання відомств, діяльність яких є дотичною.

Приміром, за словами голови Держкомпідприємництва Михайла Бродського, Міністерство культури й туризму можуть приєднати до Міністерства сім'ї, молоді й спорту. "У мене є таке припущення. Хоча говорити про це ще справді рано", - зазначив Бродський.

Мінвуглепром можуть приєднати до Міністерства палива й енергетики. Екс-міністр вугільної промисловості, губернатор Черкащини Сергій Тулуб каже: "Я двома руками підтримую таке рішення, я його пропонував ще півтора роки тому".

На його думку, до відомства необхідно приєднати і компанію "Енергоринок".

Крім того, на думку Тулуба, варто було б ліквідувати Мінпромполітики. "У цьому міністерстві вже нічого не залишилося, крім контролюючої функції, тому його можна реформувати в асоціацію", - вважає він.

За інформацією видання, Міністерство з питань надзвичайних ситуацій можуть приєднати до Міністерства внутрішніх справ. Під сумнівом також доля МінЖКГ і Мінрегіонбуду. Спочатку планувалося їх зовсім ліквідувати і створити комітети, однак в останньому варіанті адмінреформи їх пропонується об'єднати.

Будуть зміни й у низці державних комітетів. Приміром, Держкомзем буде відданий у сферу управління МінАПК або Мінекології. Крім того, МінАПК може поглинути держкомітети з питань лісового й рибного господарств. Із цих комітетів планується зробити департаменти. У свою чергу, у Мінекології з'явиться департамент водного господарства - замість нинішнього держкомітету, який відає цими питаннями.

Сейчас вы читаете новость «Янукович і Азаров хочуть ліквідувати третину міністерств». Вас также могут заинтересовать свежие новости Украины и мировые на Gazeta.ua

Комментарии

1

Оставлять комментарии могут лишь авторизированные пользователи

Голосов: 8759
Голосование "Умная милитаризация" от Минобороны
  • Госслужащих нужно брать на работу только после военной подготовки
  • Это должно быть одним из требований и для баллотирования в органы местного самоуправления, парламент и суды
  • Для госслужащих военная подготовка не должна быть обязательной
  • Мне все равно
Просмотреть