Ексклюзивы
пятница, 24 мая 2013 11:16
Александр Гайдаш
Александр Гайдаш
Экс-форвард "Таврии" и "Металлурга" (Мариуполь)

Ни одна фамилия из списка Фоменко не удивила

Цього тижня головний тренер національної збірної України Михайло Фоменко назвав гравців на домашній товариський матч проти Камеруну (2 червня) та гру відбору на ЧС-2014 проти Чорногорії на виїзді (7 червня).

Жодне прізвище зі списку не здивувало. Стан футболістів наприкінці сезону різний. У тренерського штабу буде більше інформації по гравцям до матчу з Чорногорією. Все-таки, Камерун — це Камерун, а гра відбору на ЧС-2014 — це зовсім інша справа. Через товариський поєдинок із африканською збірною буде йти підготовка до чорногорців.

Стан гравців турбує і Фоменка, і всю країну. Насамперед через травми та відсутність ігрової практики. Скажімо, Денис Гармаш та Роман Безус мали ушкодження, а Євген Хачеріді пропускав матчі через дискваліфікацію.

Із 29 прізвищ тренери виберуть тих, які постараються зробити результат у матчах. Можливо, у глибині душі Фоменко вже визначився із заявкою, але на всякий випадок вирішив перестрахуватися.

Футболісти приїдуть у збірну з різним настроєм. Скажімо, у гравців "Металіста" він буде позитивним, адже команда вперше в історії стала другою.

Зовсім інший настрій у футболістів "Дніпра", яких у заявці вісім. Гравці знову завершили сезон на четвертому місці. "Динамо" програло боротьбу за Лігу чемпіонів. Душевна порожнеча після таких результатів може впливати на футболістів.

Що стосується "Шахтаря", то команда достроково стала чемпіоном України і решту поєдинків не створювали напруги для "гірників".

Тренерському штабу доведеться попрацювати над психологічним станом підопічних. Думаю, часу до матчу з Чорногорією для цього вистачить.

Чим більший вибір, тим краще. Для наставника це приємний головний біль. Більшість футболістів граючі, пройшли кубкові ігри, матчі Ліги чемпіонів та й збірній не перший день. Хто буде краще готовий фізично і психологічно, той і вийде на поле.

Якщо П'ятов буде здоровий, то даю 99%, що він зіграє. У матчах за збірну України Андрій не дав підстав засумніватися у собі. Зараз він перший номер команди.

У центрі захисту діятиме Хачеріді. В ігровому плані до нього не виникає питань, на відміну від футбольної дисципліни. У цьому напрямку з футболістом потрібно працювати.

Справа тренерський штаб розраховує на Федецького. Він виграє боротьбу за позицію у Бутка. Зліва, напевне, зіграє Шевчук. У фіналі Кубка України він показав, що знаходиться у хорошій формі і готовий вигравати. Про Кучера можна сказати те саме. Думаю, з лінією захисту питань не має бути.

Є питання по Гармашу. Все буде залежати від його підготовки. У будь-якому випадку є досвідчені Тимощук і Ротань. Степаненко не зможе зіграти через дискваліфікацію. Зліва у півзахисті буде Коноплянка. На сьогоднішній день ніхто не може скласти йому конкуренцію. Справа — Ярмоленко. Питання у тому, куди подіти Гусєва. Він може зіграти на кількох позиціях. Думаю, йому все одно знайдеться місце на полі.

У нападі діятимуть або Девіч (розмова відбулася до повідомлення про травму нападника "Металіста"), або Зозуля. Можливо, збірна зіграє з двома нападниками.

Марко вдало провів матчі проти лідерів прем'єр-ліги. Його голи "Шахтареві", "Динамо" і "Дніпру" це підтверджують. У першу чергу це були важливі м'ячі. Ті поєдинки проходили під тиском, тому цінність голів стає ще вищою. Девіч значно додав після повернення у "Металіст" із "Шахтаря".

Коли він переїздив у Донецьк, то я говорив у пресі, що йому буде дуже важко там заграти. "Гірники" грають в інший футбол. І справді, там у нього не вийшло. А тут він допоміг команді завоювати срібні медалі і потрапити у кваліфікацію Ліги чемпіонів.

Буває, що форвард добре виступає за клуб, а наставник не бачить його у збірній. Таке трапляється. Треба ще дивитися в який футбол гратиме Чорногорія і відштовхуватися від цього. Останнє слово буде за тренерським штабом.

Сейчас вы читаете новость «Ни одна фамилия из списка Фоменко не удивила». Вас также могут заинтересовать свежие новости Украины и мировые на Gazeta.ua

Комментарии

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосов: 35413
Голосование Какие условия мира и остановка войны для вас приемлемы
  • Отказ от Донбасса, но вывод войск РФ со всех остальных территорий
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Отказ от Крыма и Донбасса при предоставлении гарантий безопасности от Запада по всем остальным территориям
  • Остановка войны по нынешней линии фронта
  • Лишь полный отвод войск РФ к границам 1991-го
  • Ваш вариант
Просмотреть