Ексклюзивы
среда, 16 мая 2007 16:52

"Народна самооборона" на межі розколу

"Народна самооборона" на межі розколу
Частина політичної партії "Уперед, Україно!" обвинувачує лідера Блоку "Народна самооборона" Юрія Луценка в спробі захопити керівництво в партії.

Про це заявив заступник голови партії, голова Луганської обласної організації партії Василь Петрівний.

"З перших кроків спільного співробітництва ми відразу ж зрозуміли, з ким маємо справу і яка це демократія по-луценківськи: по-перше, вони (громадська організація "Антикримінальний вибір") організували акцію чи дії із заміни голів всіх обласних організацій", - сказав Петрівний.

Зокрема, з його слів, "Антикримінальний вибір" почав пропонувати головам облорганізацій партії добровільно скласти повноваження на користь конкретних людей з "Антикримінального вибору".

Петрівний сказав, що якщо голови облорганізацій не погоджувалися добровільно скласти повноваження, то їх підкуповували або залякували.

Таким чином, з його слів, було змінено багато голів навіть без відповідних рішень з"їздів.

Петрівний вважає, що Луценко впровадив стиль ручного управління в партію й назвав таку поведінку прикладом політичного рейдерства.

З його слів, після початку співробітництва з "Антикримінальним вибором" з партії вийшли близько 4-5 тис. її членів.

Петрівний також повідомив, що у квітні в партії була створена демократична платформа, у яку ввійшли не виступаючі проти авторитаризму Луценка члени партії.

Петрівний сказав, що позиції демократичної платформи партії, крім Луганської облорганізації, поділяє також Львівська й деякі члени партії з Харківської, Херсонської, Миколаївської, Тернопільської облорганізацій і Криму.

"Демократична платформа нашої партії вважає, що не є доцільним створення ще однієї вождистської політичної сили, що називається "Народна самооборона" із самопроголошеним лідером", - заявив він.

З його слів, керівництво партії знає про створення усередині неї демократичної платформи.

Петрівний вважає, що лідер партії Віктор Мусіяка симпатизує й у деяких випадках підтримує дії "Антикримінального вибору", оскільки мовчить і не озвучує свою позицію на протидію.

Разом з тим Петрівний не зміг відповісти, чи буде демократична платформа наполягати на виході партії із Блоку Луценка чи самостійно від"єднуватися від партії.

Крім того, Петрівний додав, що його обвинувачення убік Луценка не мають на меті дискредитувати команду Луценка, а тільки продемонструвати, що диктаторський метод у політиці неприпустимий.

У квітні партії "Уперед, Україно!" й "Християнсько-демократичний союз" створили Блок "Народна самооборона Юрія Луценка" на позачергові вибори Ради, пишуть Українські новини.







Сейчас вы читаете новость «"Народна самооборона" на межі розколу». Вас также могут заинтересовать свежие новости Украины и мировые на Gazeta.ua

Комментарии

1

Оставлять комментарии могут лишь авторизированные пользователи

Голосов: 35413
Голосование Какие условия мира и остановка войны для вас приемлемы
  • Отказ от Донбасса, но вывод войск РФ со всех остальных территорий
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Отказ от Крыма и Донбасса при предоставлении гарантий безопасности от Запада по всем остальным территориям
  • Остановка войны по нынешней линии фронта
  • Лишь полный отвод войск РФ к границам 1991-го
  • Ваш вариант
Просмотреть