Ексклюзивы
пятница, 15 июля 2011 14:00
Наталия Мазина
Наталия Мазина
Журналистка

Дівчача дружба

З Оксаною, як сказала би моя баба, ми дівували. Стикалися в юності в різних компаніях. Навіть зустрічалися з одним хлопцем. Ми й познайомилися на якійсь вечірці, де мій новий прихильник, показуючи на високу білявку, зазначив, що то його колишня. Мовляв, дивися, які в мене дівчата були. Я хмикнула. Але з того часу з Оксаною стали вітатися й запитувати одна в одної, як справи.

Ближче зійшлися, коли наші діти пішли в одну групу в садочку. Її Катя - "відірви та викинь" виявилася до пари моїй спритній доньці. Дівчатка жити одна без одної не могли. У пісочниці - разом, їсти - з однієї тарілки. Оксана, забираючи Катю із садочка, скаржилася, як важко виховувати малу без чоловіка - вони вже встигли розлучитися.

Якось моя прибігла у порваних босоніжках, які ми вчора купили. Плакала:

- Мама, я тіки Каті дала їх взути, і вона їх такими вже повернула.

Я забороняю своїй Каті спілкуватися з твоєю

Я запропонувала б за зіпсуту річ гроші хоч на ремонт, але Оксана промовчала. Ніби нічого й не трапилося.

Років за два мені зателефонували із супермаркету:

- Ваша дитина поцупила горішки.

Виявилося, вона пішла туди з Катею. Та набила кишені пакетиками і всунула моїй. Відпустили їх тільки тому, що в магазині працювала Оксанина знайома. Я шпетила доньку день. Вона ридала від сорому. Тоді ж я заборонила їй спілкуватися з Катею. Дякувати Богу, її  перевели в іншу школу.

І ось вони зійшлися вдруге, вже 14-річними. Зіткнулися на пляжі й знову - не розлий вода. Катя як не дзвонить, то стирчить у нас щодня. Обмінюються шмотками, теревенять до півночі. Дівчинка стала схожа на модельку - висока, тендітна й білява, як мама.

- Мамо, вона змінилася. Нас той випадок у супермаркеті знаєш як навчив, - запевняла мене донька.

Наступного дня я помітила Оксану під сусіднім будинком. Вона знову вийшла заміж і сиділа, виставивши величезний, як барабан, живіт  - місяць дев'ятий, не менше.

- Я забороняю своїй Каті спілкуватися з твоєю, - видала замість "привіт". - Вона в тебе хімію не знає, в компанії з хлопцями її в городі бачила, може, ще й курить. Нам такі подруги нє нада.

Увечері донька прийшла зла з гульок.

- Усі пацани козли, - кинула. - Он Костя - такий красивий, накачаний. Усі дівчата од нього тащаться. Він за мною ув'язався. Та тільки в голові в нього одне. Я плюнула й додому пішла. Так він Катькою попользувався.

Сейчас вы читаете новость «Дівчача дружба ». Вас также могут заинтересовать свежие новости Украины и мировые на Gazeta.ua

Комментарии

13

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосов: 35413
Голосование Какие условия мира и остановка войны для вас приемлемы
  • Отказ от Донбасса, но вывод войск РФ со всех остальных территорий
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Отказ от Крыма и Донбасса при предоставлении гарантий безопасности от Запада по всем остальным территориям
  • Остановка войны по нынешней линии фронта
  • Лишь полный отвод войск РФ к границам 1991-го
  • Ваш вариант
Просмотреть