Ексклюзивы
пятница, 21 января 2011 14:02
Юрій Луканов
Юрій Луканов
Юрій Луканов

Влада навмисно нагнітає пристрасті

Міністр внутрішніх справ Анатолій Могильов заявив, що під час акцій протесту 22 січня дехто готується пролити кров. Позицію керівника провоохоронців важко назвати адекватною. Адже в його підпорядкуванні величезна армія професіоналів, чий обов'язок без зайвого галасу запобігати можливим злочинам, а не розпатякуватися про це публічно.

Незабаром поширилася інформація про наказ заступника міністра внутрішніх справ Віктора Ратушняка не допустити виїзд до Києва несправного транспорту. Фактично пропонувалося зупинити потік людей, які можуть прямувати на протести. Зрозуміло, конфліктів з таким підходом не уникнути.

Поповзли чутки, що СБУ отримала вказівку підготувати серію нападів на журналістів. Але на відміну від часів Кучми, спецслужба має діяти більш вишукано і розправлятися з неугодними писаками руками героїв їхніх публікацій. Затим губернатор Івано-Франківської області Михайло Вишиванюк повідомив, що арештовані за підрив пам'ятника Сталіну "тризубівці" насправді готували замах на Віктора Януковича. В них начебто вилучили арсенал зброї, яким планували збити літак президента.

Усі ці заяви дуже нагадують події 2004 року. Нардеп Тарас Чорновіл, який свого часу був наближений до Віктора Януковича, розповідав, що знаменитий івано-франківський "замах" на життя біло-блакитного кандидата готувався як імітація. Насправді у Віктора Федоровича мав полетіти зовсім інший предмет, а "потерпілий" — симулювати непритомність. Це дало б підстави здійняти галас про підступність українських націоналістів. Однак спритний студент із курячим яйцем випередив політтехнологів Януковича. Їхній патрон став посміховиськом.

Практика показала, що команда Януковича не відмовляється від старих методів. І зараз навмисно нагнітають пристрасті, щоб залякувати народ. Якщо, не дай Бог, станеться конфлікт, влада вустами міністра Могильова задоволено скаже: "Ми ж попереджали". Усю вину звалять на учасників та організаторів протестів.

 

Сейчас вы читаете новость «Влада навмисно нагнітає пристрасті». Вас также могут заинтересовать свежие новости Украины и мировые на Gazeta.ua

Комментарии

Оставлять комментарии могут лишь авторизированные пользователи

Голосов: 35413
Голосование Какие условия мира и остановка войны для вас приемлемы
  • Отказ от Донбасса, но вывод войск РФ со всех остальных территорий
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Отказ от Крыма и Донбасса при предоставлении гарантий безопасности от Запада по всем остальным территориям
  • Остановка войны по нынешней линии фронта
  • Лишь полный отвод войск РФ к границам 1991-го
  • Ваш вариант
Просмотреть