Ексклюзивы
воскресенье, 15 августа 2010 15:18

У паломницькому центрі на Львівщині зібрали мощі 300 святих

У паломницькому центрі на Львівщині зібрали мощі 300 святих

15 серпня у греко-католицькому храмі Святої Анни в місті Борислав на Львівщині відкрили перший в Україні паломницький центр всіх святих. Тут зібрано мощі 300 святих - найбільше в Україні.

У храмі є частинки кісток святих апостолів Петра і Павла, Юди Тадея, Томи, Андрія Первозванного, Якова Старшого, Пилипа, Варфоломія, Варнави, апостолів і євангелистів Матея, Марка і Луки, апостола первомученика Стефана, святого Миколая Чудотворця, Антонія Падевського, Василія Великого, Августина, Томи Аквінського, Максима Ісповідника, Івана Дамаскина, святої Катерини Олександрійської, Варвари, цілителів Пантелеймона, Димитрія та ін.

Мощі впродовж року привозив із Ватикану отець Павло - син пароха отця Романа Василіва. Він навчається у Римі. Мощовики встановлювали в храмі Святої Анни з листопада 2009-го.

- Папа Римський Бенедикт ХІ, Блаженійший Любомир Гузар благословили мене на цю справу, - розповів Gazeta.ua отець Павло.- Відкриваємо паломницький центр, аби люди, незалежно від конфесійної приналежності, могли молитися до святих, просити заступництва й оздоровлюватися. За рік вже трапилося кілька випадків зцілення. Двоє людей вилікували рак, оздоровилися хворі на астму, екземи. Одне молоде подружжя мало розпастися. Та батьки приходили до храму й молилися до мощів святої Єлизавети Мори - сім"я збереглася. Є у нас мощі святого Домініка Савіо, молитва до нього допомагає бездітним подружжям.

Літургії у храмі Святої Анни відправляють щодня о 8.00. В неділю та свята - о 7. 30, 9.00 та 11.00. Щоп"ятниці о 19.00 служать акафісти до святих, мощі яких знаходяться у церкві.

Сейчас вы читаете новость «У паломницькому центрі на Львівщині зібрали мощі 300 святих». Вас также могут заинтересовать свежие новости Украины и мировые на Gazeta.ua

Комментарии

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосов: 79692
Голосование Поддерживаете введение биометрического контроля на границе с РФ?
  • Поддерживаю. Теперь нужно запретить украинцам ездить в Россию
  • Нет, ничего не даст кроме очередей на границе
  • Нужно вводить визовый режим
  • Лучше запретить россиянам въезд в Украину
  • Это ничего не даст. Преступники с РФ все равно будут находить способы попасть в Украину
  • Достаточно полностью прекратить транспортное сообщение с РФ
  • Сомнительное решение. Такой контроль еще больше провоцировать Россию. Возможно обострение на Востоке
Просмотреть