Ексклюзивы
четверг, 14 февраля 2008 16:25

Складений рейтинг художників, чиї картини найчастіше крадуть

Лондонська організація ArtLoss Register склала Топ-10 художників, що користуються найбільшою популярністю серед злодіїв. До рейтингу увійшли кращі майстри - від Пікассо, що зайняв 1-е місце, до Маттіса, якому дісталося 10-е, пише TheGuardian.

На 2-м місці - Міро, на 3-му - Шагал, на 4-му - Далі, на 5-му - Ренуар, на 6-му - Дюрер, на 7-му - Рембрандт. 8-е місце зайняв Уорхол, а 9-і - Рубенс. Жоден з французів, чиї роботи на цьому тижні були викрадені озброєними людьми з швейцарського музею, в десятку не потрапив: Дега дісталося лише 15-е місце, а Сезанну - 25-е.

Роботи Пікассо крадуть частіше за інших, тому що за своє довге життя художник встиг продуктивно попрацювати в безлічі техніках, зокрема з гравюрами. Звідси і величезне число його робіт, що значаться в списку ArtLoss Register, - 572. Що ж до Далі, що зайняв 4-е місце з 275 втраченими полотнами, то останніми роками життя він підписував будь-які твори.

Але навіть при обліку співвідношення "кількість-якість" ці імена дозволяють дещо зрозуміти про переваги злочинців. Всі перераховані в списку Art LossRegister художники стали частиною сучасного фольклору, чию значущість в мистецтві прирівнюють до слави, а отже, і до грошей.

Відзначимо, картини Пікассо дійсно крадуть більш ніж часто. Серед останніх гучних інцидентів - викрадання полотен "Голова коня" і "Стакан і глек" з музею "Зєєдам-Культурцентрум" в швейцарському містечку Пфеффікон поблизу Цюріха. Вартість вкрадених картин складає 4,5 млн доларів. В кінці минулого року картина Пікассо "Портрет Сюзани" була викрадена з сховища музею мистецтва в бразильському Сан-Паулу.

10 художників, чиї роботи крадуть активніше всього:

1. Пабло Пікассо
2. Жоан Міро
3. Марк Шагал
4. Сальвадор Далі
5. Огюст Ренуар
6. Альбрехт Дюрер
7. Рембрандт ван Рейн
8. Енді Уорхол
9. Петер Рубенс
10. Анрі Матісс

Сейчас вы читаете новость «Складений рейтинг художників, чиї картини найчастіше крадуть». Вас также могут заинтересовать свежие новости Украины и мировые на Gazeta.ua

Комментарии

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосов: 35413
Голосование Какие условия мира и остановка войны для вас приемлемы
  • Отказ от Донбасса, но вывод войск РФ со всех остальных территорий
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Отказ от Крыма и Донбасса при предоставлении гарантий безопасности от Запада по всем остальным территориям
  • Остановка войны по нынешней линии фронта
  • Лишь полный отвод войск РФ к границам 1991-го
  • Ваш вариант
Просмотреть