понедельник, 12 июля 2010 07:00

Козинська селищна рада виконує чергове замовлення на елітну землю

Козинська селищна рада виконує чергове замовлення на елітну землю

Вже третій рік, Козинська селищна рада намагається позбавити Національний Медичний Університет імені О.О Богомольця 10 гектарів Кончезаспівської землі, при чому дії чиновників більш ніж нагадують типову рейдерську атаку. Через суд, місцеві керівники Козина намагаються визнати акт на право постійного користування ділянкою не дійсним та перевести її до земель власного запасу. Ціна питання – більш ніж прибуткова…

Ринкова вартість однієї сотки в Обухівському районі сягає 25 тисяч умовних одиниць, тож в разі реалізації своїх амбітних планів, Козинська сільрада отримає можливість, збагатитись майже на 250 мільйонів зелених.

В 2003 році, несподівано для себе медінститут отримав ухвалу Господарського суду Київської області про порушення провадження, щодо визнання недійсним державного акту на право постійного користування землею.

Ще у далекі 50-ті роки на підставі рішень Виконкому Київської обласної ради, для розміщення спортивно-оздоровчого табору, в користування Київському медичному інституту, було надано 10 гектарів землі.

З метою проведення право установчих документів, які були необхідні відповідно до змінам законодавства, з 1998 року Національний Медичний Університет пройшов низку процедур по узгодженню землі. Так 27 травня 2003 року на руках у медиків вже був акт, затверджений Верховною Радою України, Обухівською районною радою,санітарною та екологічною службами. Самою ж селищною радою було погоджено проект та межі земельної ділянки.

Розквіт Конча-Заспи…

Свого часу Конча–Заспа стала активно розвиватись. Бажаючих оселитися в живописній місцині, поруч з відомими сусідами – з кожним роком ставало все більше. Землю брали оптом при чому за шалену валюту.

Тож з роками Конча-Заспа – перетворилась на Київський Беверлі Хілсс,

звідусіль повиростали триметрові паркани , один за одним з"являлися розкішні маєтки.

Береги ж річки Козинки –стали закритими для всіх приватними пляжами.

Земельні запаси Козинської ради було майже вичерпано, саме тоді вони і згадали про одне з не багатьох "відносно" вільних від олігархів і політиків місць – спортивно оздоровчий табір " Медик".

Атака на СОТ " МЕДИК"

В своєму позові Козинська сільрада спиралась на лист від Управління земельних ресурсів в Обухівському районі за яким нібито за медінститутом рахується зовсім не десять гектарів, а лише 4,7.

Інші 5,3 гектари зокрема поле, берегова смуга та частина лісу на думку сільради були "нечійні"

А так як держакт був виданий з порушенням, оскільки спірна територія знаходиться у межах населеного пункту селища міського типу Козин, повернути її неодмінно потрібно до вотчини Козинців.

Численні перевірки Головного Управління Держкомзему у Київській області не одноразово давали висновки – на підставі документації із землеустрою із відведення землі, за медінститутом обліковується саме 10 гектарів, сама ж ділянка знаходиться поза межами населеного пункту.

Проте з того часу справу медичних гектарів, в судах різноманітних інстанцій було розглянуто 14 разів, наразі ж вона дійшла до Вищого Господарського суду України, де і має завершитись 12 липня.

Медики занепокоєні, втратити табір для них не припустимо. Адже протягом року СОТ "Медик" є тільки навчально-виховною базою для проведення занять студентів восьми факультетів та учнів Українського медичного ліцею НМУ імені О.О. Богомольця, а й єдиним місцем де влітку можуть безкоштовно відпочити педагоги, провести спортивні змагання та культурно-розважальні заходи студенти ВУЗу.

На особистий контроль справа була взята Генеральною Прокуратурою України, яка вже дала оцінку діям місцевих керівників Козина, - натомість борці за елітну землю висувають інші аргументи, мовляв, освітяни перекрили простому населенню доступ до пляжу, та й в ліс нікого не пропускають.

Якщо б чиновники могли повернути землю у свою власність, неодмінно збудували б там цивілізований пляж з набережною і нарешті вирішили б пляжну проблему Козинського люду.

Та от чомусь зовсім не віриться в таку доброту і щедрість з боку місцевих керівників, адже результати їх діянь, більш ніж очевидні, варто тільки поглянути навколо…

Тож чи відсвяткує 51 річницю СОТ " Медик" або ж свою першу річницю новосілля буде святкувати черговий олігарх, замовлення якого скоріш за все так старанно виконує Козинська сільрада, 12 липня має вирішити Вищий Господарський Суд України.

Сейчас вы читаете новость «Козинська селищна рада виконує чергове замовлення на елітну землю». Вас также могут заинтересовать свежие новости Украины и мировые на Gazeta.ua

Комментарии

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосов: 79692
Голосование Поддерживаете введение биометрического контроля на границе с РФ?
  • Поддерживаю. Теперь нужно запретить украинцам ездить в Россию
  • Нет, ничего не даст кроме очередей на границе
  • Нужно вводить визовый режим
  • Лучше запретить россиянам въезд в Украину
  • Это ничего не даст. Преступники с РФ все равно будут находить способы попасть в Украину
  • Достаточно полностью прекратить транспортное сообщение с РФ
  • Сомнительное решение. Такой контроль еще больше провоцировать Россию. Возможно обострение на Востоке
Просмотреть