Ексклюзивы
суббота, 15 сентября 2012 13:38
Левко Лук'яненко
Левко Лук'яненко
Громадський діяч, колишній народний депутат України. Багатолітній в'язень радянських тюрем і таборів. Письменник

За 21 рік в Україні ще не було хорошого президента

"За весь час незалежності в Україні не було краще років, коли президентом України був Ющенко", - цитата екс-президента Віктора Ющенка під час нещодавніх відвідин Сум.

Що кожен з українських президентів зробив для України?

Леонід Кравчук був недосвідченим, бо тільки починав правління країною. Тому він допустив дуже багато помилок, які мали величезне стратегічне значення. Наприклад, погодився віддати атомну зброю, ракети. При ньому тільки почалося перетворення приватизації в "прихватизацію".

При Леонідові Кучмі приватизація перетворилася цілком в "прихватизацію" і у розкрадання величезного національно-економічного комплексу - роздача цього комплексу друзям, близьким, радникам, що призвело до руйнації промисловості. При Кучмі життєвий рівень опускався все нижче і нижче. Його правління для України було вирішальним.

Після Кучми президентом став Віктор Ющенко. Вважали, що він і справді душею українець, тому мав взятися за будівництво України. Програма, з якою він ішов до виборів називалася "10 кроків на зустріч людям". Першим пунктом у цій програмі було: "Бандити будуть сидіти у тюрмах". Так от він цього не зробив, не посадив бандитів у тюрми, а посадив їх за один стіл із собою, почав з ними вести справу, як із рівними. Це його величезна помилка. Перший пункт із "10 кроків на зустріч людям" зневажив, чим показав, що він не державник, а талановитий проповідник. Ющенко дуже добре говорив, але не став робити те, що мав зробити державник. Не виконав із цих 10 пунктів жодного.

Проте президентська посада така висока, що на ній не можна робити або тільки погано, або тільки добре. Кожен президент робив щось і хороше.

Кравчук оформив незалежність. Кучма продовжував оформлювати незалежність. При ньому була ухвалена Конституція, що надзвичайно важливо, при ньому були запроваджені гроші. Тобто дуже багато того, що необхідно зробити, для того, щоб вивести Україну на світовій ринок. Тож ця справа при Кучмі продовжувалася. Хоча він організував систему управління суспільством на суто бандитській системі і принципах. Тому він є злочинець і його треба судити.

Ющенко цього не робив. Життєвий рівень не покращився і люди й далі втікали з України. І він реально провів до влади Віктора Януковича та Партію регіонів. Тому те, що зараз Україна мучиться із владою бандитів, із Партією регіонів, це вина Ющенка.

Але Ющенко зробив чимало і доброго. Його старанням було ухвалено закон про геноцид української нації, він встановив звичай - в останню суботу листопада влаштовувати день вшанування пам'яті жертв голодомору та політичних репресій. Це важлива річ. При ньому було відкрито архів, було видано указ про зняття грифу "таємно" зі справ з 1917 року до 1991 року. Українська нація нещасна в тому відношенні, що ніколи московська імперія не давала українцям вивчати свою історію. При Ющенку було зроблено значний крок у розкритті архівів злочинної діяльності окупаційної влади в Україні і, безперечно, це допомагає українцям пізнати свою історію, що підносить національну свідомість і сприяє консолідації української нації. Це те, що він зробив доброго.

Щодо Віктора Януковича, то це взагалі чужа влада і народ її має усунути. Україна — країна європейської цивілізації, а Росія — азійської. Так от Янукович вихований в радянському, промосковському, тобто азійському дусі. Він не знає, що таке свобода, йому це поняття не зрозуміле. Прийшла кримінальна зграя. Це люди, які служать не Україні, а своїм власним кишеням, і допомагають Москві перетворювати Україну в Малоросію. Прагнуть, щоб вона стала якимось домініоном Москви.

Серед українських політиків є багато хороших і досвідчених, які б змогли повести український державний корабель у правильному напрямку на відродження України.

Сейчас вы читаете новость «За 21 рік в Україні ще не було хорошого президента». Вас также могут заинтересовать свежие новости Украины и мировые на Gazeta.ua

Комментарии

40

Оставлять комментарии могут лишь авторизированные пользователи

Голосов: 35413
Голосование Какие условия мира и остановка войны для вас приемлемы
  • Отказ от Донбасса, но вывод войск РФ со всех остальных территорий
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Отказ от Крыма и Донбасса при предоставлении гарантий безопасности от Запада по всем остальным территориям
  • Остановка войны по нынешней линии фронта
  • Лишь полный отвод войск РФ к границам 1991-го
  • Ваш вариант
Просмотреть