Ексклюзивы
понедельник, 17 сентября 2018 17:56
Зоя Казанжи
Зоя Казанжи
Журналистка, медиа-тренер, писательница

У нас змінилася консьєржка

Я про нову працівницю і не дізналася би, якби вона не прилаштувала за склом свого віконечка табличку: "Мене звати пані Ольга, і я тут працюватиму по ­понеділках, середах і суботах. Звертайтеся в разі необхідності!"

Під старанно виведеними літерами пані Ольга намалювала різнокольорову квіточку і наліпила жовтенький смайлик. Я аж спинилася. До цього в будинку ніхто консьєржів не бачив. Хоча вони були. Сиділи в комірчині і крізь шпаринку в заштореному вікні спостерігали нашу метушню. А на вікні висіла табличка: не турбувати з 00:00 і до шостої ранку — йде прибирання поверхів.

Особливо прибраних поверхів не було. Зате проблема кодового замка, якщо раптом хтось забував або губив ключі, стояла в будинку гостро.

Пані Ольга відчиняла двері цілодобово. Допомагала, якщо бачила, що хтось іде з пакунками чи дитячим візочком. Досить швидко з усіма познайомилася.

А потім почав змінюватися простір у холі будинку. Раніше тут було чисто, але по-казьонному. Ми пробігали від дверей до ліфта, не особливо заморочуючись інтер'єром.

Спочатку з'явився диван. Не пошарпаний, а хороший. Потім поличка з книжками. Потім — кулер із водою й паперовими стаканчиками. На кулері я зламалася — і пішла розмовляти з пані Ольгою.

Я знала про всі витрати будинкового ОСББ — директорка справно вивішувала звіти. Там не було дивана, кулера й поличок із книжками.

— Так це ж мешканці відгукуються! — розповідає. — Ми розмовляємо, і з'являються різні ідеї. Бо не у всіх вистачає часу і сил на хороші справи.

— А ви живете в нашому будинку? — питаю.

— Ні. Їжджу з лівого берега. В своєму будинку я красоту вже навела, — усміхається.

І я пішла купувати горщики для квітів. Бо в пані Ольги на маленькому столику в комірчині тісняться купа вазонових відростків — калачиків. Якраз у морози квіти і зацвітуть.

Сейчас вы читаете новость «У нас змінилася консьєржка». Вас также могут заинтересовать свежие новости Украины и мировые на Gazeta.ua

Комментарии

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосов: 35413
Голосование Какие условия мира и остановка войны для вас приемлемы
  • Отказ от Донбасса, но вывод войск РФ со всех остальных территорий
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Отказ от Крыма и Донбасса при предоставлении гарантий безопасности от Запада по всем остальным территориям
  • Остановка войны по нынешней линии фронта
  • Лишь полный отвод войск РФ к границам 1991-го
  • Ваш вариант
Просмотреть