Ексклюзивы
воскресенье, 25 мая 2014 13:45
Денис Мандзюк
Денис Мандзюк
Денис Мандзюк

Бізнес по-бандерівськи

Львів захопили бандерівці. Аби переконатися в цьому, достатньо 15 хвилин погуляти площею Ринок. Туди-сюди ходять хлопці в одностроях Української повстанської армії, з автоматами за плечима. Зброя бутафорська, а костюми – новенькі, пошиті на замовлення. "Повстанці" не мають відбою від туристів – за фото з собою просять 40 гривень.

– Какой красивый мальчик! – жінка з портретом Степана Бандери на футболці захоплено погладжує автомат і суне хлопцеві в кишеню дві зелені купюри. – Серёжа, сфотографируй красиво, – просить супутника. – Выложу в интернет, пускай все видят, что я в столице бандеровского края.

Футболку з найвідомішим українським націоналістом можна придбати тут же – за 120 гривень. Червоно-чорний прапорець коштує 10 гривень, магнітик – 15, горнятко – до 40.

До ресторану "Криївка" – кількадесятметрова черга. Він оформлений у вигляді повстанського схрону. Столи з грубих дощок, їжу подають у металевих мисках і горнятах. На ціни це не впливає: салат чи яєчня обійдуться у 20 гривень, а фірмова канапка – у 45. "Пйільмйєні – ізвінітйє нйє падайом" – наголошують у меню.

Хіт сезону – кава "Бандерівська". Її продають у "Львівській копальні кави". Вона займає перший поверх будинку, з балкона якого 1941-го члени Організації українських націоналістів проголосили Акт відновлення Української держави. 100 грамів зерен у червоно-чорній металевій банці коштують 60 гривень.

За кілька кам'яниць на площі Ринок – Львівський історичний музей. Один із його відділів присвячений національно-визвольній боротьбі на Західній Україні. Тут можна оглянути документи ОУН і УПА, рідкісні фото і справжню зброю тих часів. Вхідний квиток для дорослих – 12 гривень, екскурсія – 40. Неділя по обіді – відвідувачів майже немає. Мабуть, ціни не бандерівські.

Сейчас вы читаете новость «Бізнес по-бандерівськи». Вас также могут заинтересовать свежие новости Украины и мировые на Gazeta.ua

Комментарии

4

Оставлять комментарии могут лишь авторизированные пользователи

Голосов: 35413
Голосование Какие условия мира и остановка войны для вас приемлемы
  • Отказ от Донбасса, но вывод войск РФ со всех остальных территорий
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Отказ от Крыма и Донбасса при предоставлении гарантий безопасности от Запада по всем остальным территориям
  • Остановка войны по нынешней линии фронта
  • Лишь полный отвод войск РФ к границам 1991-го
  • Ваш вариант
Просмотреть