Ексклюзивы
пятница, 30 марта 2012 12:31
Андрій Кокотюха
Андрій Кокотюха
Письменник, журналіст

Головний міліціонер уперто не помічає морального занепаду мажорів

Причину різкого збільшення злочинів, у основі яких лежить зґвалтування, головний міліціонер України Віталій Захарченко напряму пов'язав із загальною моральною деградацією українського суспільства. Саме на нашій з вами аморальності та байдужості суспільства до проявів неморальності очільник МВС наголосив нещодавно, спілкуючись із пресою. При цьому міністр забув відзначити одну показову деталь: переважну більшість аморальних типів, котрі цинічно ґвалтують дівчат і уникають покарання, становлять мажори.

Це діти чи близькі родичі впливових українців. А саме – діти народних депутатів усіх рівнів, племінники прокурорів та начальників міліції, свати та брати високопосадовців. І чим далі від Києва або великого обласного центру, тим жорсткіші звичаї. В більшості випадків справи про зґвалтування за участю депутатських та прокурорських синків на периферії навіть не порушують. Це ж саме можна сказати про інші особливо тяжкі злочини, включаючи вбивства, замахи на вбивства та збиття п'яними власниками дорогих автомобілів звичайних громадян просто на тротуарах.

Навряд чи варто тут зайвий раз наводити приклади резонансних злочинів за участю мажорів. Я навіть не бачу потреби складати щось на зразок "гарячої десятки" з таких випадків. І не стану переконувати вас у тому, що кількість подібних злочинів збільшилася саме за півтора останніх року. Синки та навіть доці представників "партії влади" почали нахабніти та сідати нам на голови своїми вибриками незабаром після того, як їхні батьки та родичі прийшли до влади. Інформація як про бійки, зґвалтування та навіть напади на працівників міліції, до яких прямо причетна "золота молодь", з'являється як мінімум щотижня. І з такою самою частотою спливає інформація про те, що справу проти мажора/мажорки або не порушено, або припинено за відсутністю в діях кожного окремо взятого фігуранта складу злочину.

Отже, головний міліціонер України ще жодним чином не пов'язав свої висновки про моральну деградацію української молоді з тим, що лідерами серед тих, хто зазнав моральної деградації, насправді є діти українських депутатів, мерів, прокурорів, міліцейських начальників, близьких до влади бізнесменів. Але погодьтеся, це напрошується. Професійний правоохоронець, яким називають Віталія Захарченка, просто не має права ігнорувати очевидне. Що ж робити? Змінити реальність, у якій вбивці, п'яні та обкурені водії, хулігани, хами та ґвалтівники будуть ким завгодно, тільки не мажорами. Є ще інший дієвий спосіб: інформаційна війна, розв'язана проти жертв мажорської безкарності.

Для прикладу можна взяти події довкола резонансної справи Оксани Макар. Як відомо, спочатку справу взагалі не збиралися порушувати. Потім відпустили двох з трьох затриманих. Нарешті, під тиском громадськості міліція визнала: серед тих, хто ґвалтував та вбивав дівчину, є "золоті хлопчики". Проте остання інформація: серед підозрюваних у жахливому злочині так званих мажорів... узагалі нема. Двоє з них – напівсироти з не зовсім благополучних родин, третій – взагалі сирота, котрого хороший чиновник усиновив свого часу з чисто людських міркувань, пожалівши. І ось якою чорною невдячністю чиновницька доброта обернулася...

Якщо згадати не менш відому справу Романа Ландіка, то його теж подають мало не жертвою. А той факт, що побита ним Марія Коршунова працювала моделлю та позувала оголеною, в якійсь час почали подавати мало не кримінальним злочином. У якийсь момент навіть почали пов'язувати жертву Ландіка з порнобізнесом, називаючи бійку, записану на камери спостереження в кафе, свідомою провокацією проти депутата, сина депутата. А при бажанні можна знайти та витягнути нагору історії, коли депутати й мажори доводили: люди або самі кидалися їм під колеса, або були нетверезі, або взагалі все одразу. Відповідні висновки експертиз навіть надавалися для оприлюднення. Ось тільки в тому, що за ці висновки заплатили грубі гроші, мало хто сумнівається.

Між тим сама тема мажорів–злочинців уже настільки дістала владу, що політики почали публічно з'ясовувати, в чиїх політичних силах мажорів більше. Слід зазначити: опозиційний БЮТ теж не приклад моральних чеснот – відомі випадки, коли злочини скоювали та лишалися без покарання опозиційні чиновники та їхні родичі. Чи не найвідоміша історія минулого десятиріччя – скандал довкола Андрія Ющенка, сина тодішнього президента України, котрий запаркувався в неналежному місці. І взагалі водив дорогий автомобіль, користувався дорогим телефоном та носив дорогий годинник. Проте Віктор Ющенко, хоч і посварився через це з пресою, тим не менше визнав: син Андрій поводить себе не надто скромно.

Натомість чинний президент жодним чином не прокоментував відоме відео, на якому його молодший син, теж Віктор, іде вулицею п'яний та матюкається. Янукович узагалі нагадав журналістам: аморально, мовляв, чіпати його дітей, онуків ще зачепіть... Виглядає, всі українські мажори беруть приклад з сімей перших осіб держави, далі лишатимуться безкарними, а голова МВС далі говоритиме про моральну деградацію суспільства. Без коментарів виносячи за дужки наглих від безкарності, але, напевне, високоморальних мажорів...

Сейчас вы читаете новость «Головний міліціонер уперто не помічає морального занепаду мажорів». Вас также могут заинтересовать свежие новости Украины и мировые на Gazeta.ua

Комментарии

26

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосов: 35413
Голосование Какие условия мира и остановка войны для вас приемлемы
  • Отказ от Донбасса, но вывод войск РФ со всех остальных территорий
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Отказ от Крыма и Донбасса при предоставлении гарантий безопасности от Запада по всем остальным территориям
  • Остановка войны по нынешней линии фронта
  • Лишь полный отвод войск РФ к границам 1991-го
  • Ваш вариант
Просмотреть