субота, 29 вересня 2018 15:06

Помер один з корифеїв української дипломатії Микола Макаревич

Помер один з корифеїв української дипломатії Микола Макаревич
Помер відомий український дипломат Микола Макаревич. Фото: Рogliad

28 вересня помер надзвичайний і повноважний посол України, колишній перший заступник міністра закордонних справ Микола Макаревич.

Дипломат пішов із життя на 78-му році життя. Про це повідомляє Українська Асоціація зовнішньої політики.

"Сумна звістка… Відійшов у вічність один з корифеїв української дипломатії Микола Петрович Макаревич. Він пройшов яскравий шлях від аташе протокольно – консульського відділу МЗС Української РСР до надзвичайного і повноважного посла, першого заступника міністра закордонних справ незалежної України", – йдеться у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росіяни показали свіже фото Сенцова

Микола Макарович показав себе талановитим дипломатом і гідним керівником.

"Присвятивши майже 50 років свого життя роботі на дипломатичній ниві, Микола Петрович зарекомендував себе відданим і активним захисником інтересів Української держави, талановитим керівником й організатором", – додали в МЗС України.

Микола Макаревич народився 28 жовтня 1940 у с. Камінно-Товкачі, ніні с. Кам'янівка, Овруцький район, Житомирська область. У 1958 закінчив Київський індустріальний технікум. Пізніше у 1966 році закінчив Київський державний університет ім. Т. Шевченка - юридичний факультет, юрист-міжнародник. Після здобуття Україною незалежності у 1991 році Макаревич особисто координував критично важливу роботу із забезпечення визнання незалежної України іноземними державами і в першу чергу – країнами "Великої сімки" та доклав значних зусиль у реалізацію рішення про відмову України від ядерного арсеналу.

Зараз ви читаєте новину «Помер один з корифеїв української дипломатії Микола Макаревич». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути